Jízdenku do vlaků Leo Express si koupíte telefonem s Androidem

Pokud často cestujete s železničním dopravcem Leo Express, jistě uvítáte jeho novou aplikaci, přes kterou si snadno zjistíte spoj a během okamžiku zakoupíte také lístek.

Leo Express je soukromý železniční dopravce, který působí na trati mezi Prahou a Ostravou, respektive Bohumínem. Jde o jednu z nejvytíženějších železničních tratí v České republice. Dopravce nyní pro své cestující připravil praktickou mobilní aplikaci, která primárně slouží k zakoupení jízdenky. „Je logické, že jako moderní inovativní společnost nabízející high tech služby v nových vlacích našim zákazníkům chceme nabídnout co největší pohodlí při nákupu jízdenek. Aplikace cestujícím umožňuje si snadno a rychle, po pár tapnutích, vyhledat prostřednictvím mobilního telefonu nebo tabletu vhodné spojení a objednat si konkrétní místo v našich spojích“, říká generální ředitel Leo Express, Leoš Novotný.

V současnosti je aplikace dostupná jen pro zařízení s operačním systémem Android. Již brzy však bude k dispozici i pro operační systém iOS. My jsme tedy aktuálně zkoušeli androidí verzi na telefonu Sony Xperia S. Aplikace ji možné stáhnout z obchodu Google Play, je zcela zdarma a z vašeho úložného prostoru si ukousne 1,34 MB. Úvodní obrazovka se dělí na tři záložky. První obsahuje přihlášení, které se aktivuje po prvním nákupu jízdenky. Druhá záložka slouží k samotnému vyhledání spoje. Vybíráte tedy nástupní a konečnou stanici. Poslední volbou je vámi požadovaná třída.

Leo Express – aplikace pro Android

Dalším krokem nákupu je vybrání počtu jízdenek, přičemž následně jste přesunutí na jízdní řád, ve kterém se pohybujete všemi směry. Malým zeleným trojúhelníčkem jsou označeny spoje se zvýhodněnou cenou. Po vybrání spoje již dojde k zaplacení, které probíhá přes portál České spořitelny a budete potřebovat kreditní kartu s povolenými internetovými transakcemi. Grafická podoba aplikace je velmi jednoduchá, ale přehledná. Nesetkali jsme s nechtěnými pády aplikace ani zpomaleným ovládáním.

Aplikaci pro LEO Express vyvinuli čeští vývojáři ze studia Inmite. "Při vytváření této aplikace jsme se inspirovali u předních zahraničních dopravců a věříme, že cestující zaujme a ušetří jim čas. Na základě zpětné vazby od uživatelů bude aplikace průběžně aktualizovaná," říká Pavel Petřek z Inmite a doplňuje, že aplikace je také propojena s klientským rezervačním systémem LEO Express.

Stáhnout LEO Express Jízdenky

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze