Je lepší iOS nebo Android? Nemusí to být vždy tak jednoduché

46

Představte si, že dostanete iPhone a na něm zbrusu nový operační systém od Applu, který ještě nebyl uvolněn pro širokou veřejnost. Vašim úkolem je jej zhodnotit. Jenomže tady začíná opravdová legrace – namísto iOS je v telefonu Android. Kanadský žertík tak odhaluje mnohé o smýšlení uživatelů telefonů.

Parta nizozemských bavičů z uskupení Dit is Normaal vzalo čínskou napodobeninu iPhonu 6 a nahrálo do ní modifikovanou verzi Androidu, která se od té generické lišila pouze vzhledem. Svým „obětem“ ovšem řekli, že se jedná o novou verzi iOS s pořadovým číslem 9. Ta má být v mnohém revoluční, a proto se také zásadním způsobem vzhledově odlišuje od svých předchůdců. Apple nyní produkt testuje a je zvědavý na reakce lidí.

Myslíte, že byste se nenechali nachytat? Reakce jsou ale velmi překvapivé. Většina uživatelů nový operační systém chválí, libí se jim změna vzhledu a chválí fakt, že je prostředí rychlejší, plynulejší a přehlednější. Někteří dokonce vyzdvihují hudební funkce telefonu.

Opravdová legrace nastává v momentě, kdy mají uživatelé zhodnotit systém jako celek a říct, proč si myslí, že je lepší než konkurenční systémy. Nejednou ze záznamu slyšíme odpověď ve stylu, že „Apple je vždycky napřed“ anebo že „iOS je prostě odjakživa lepší než Android“. Celkově pak hodnotí iPhone s Androidem lépe než iPhone s iOS a nemůžou se dočkat, až si jej budou moci nahrát do svého telefonu. Paradoxní je rovněž reakce uživatelů Androidu, kteří tvrdí, že by na tento systém klidně přešli.

Takže i když to vypadá jako kanadský žertík, odhaluje to pravdu o mnoha žabomyších válkách příznivců toho či onoho operačního systému. Většina jejich dojmů je silně povrchních a namísto nějakých pádných argumentů hrají roli spíše jejich pocity a přesvědčení.

Zdroje: youtube.com

Diskuze ke článku
John
Mne vyhovuje WP, takže ani jedno :D
Xwert Is
Xwert Is
Takže u ľudí ktorý si len kupujú produkt neplatí ani to ze každý si kúpi to co mu vyhovuje. Ľudia sú proste ovce a kúpia si to co im niekto povie ze je najlepšie pritom by mohli používať lepší produkt a možno že by ho aj lepšie využili resp lepšie využili jeho potenciál.... Nuž kto chce kam pomôžme mi tam...
Yegor
Opravdový uživatel iPhonu, si Android a iOS nesplete. Možná na první pohled, dejme tomu na úvodní obrazovku, ale chvilka užívání a hlavně - hlubší prozkoumání "nastavení" odhalí vše. Tím se nezastávám Applistů, jen konstatuji holý fakt.
mobilesman
Já tvrdim už dlouho že Apple je jen o značce a 3/4 lidí co ho kupují neví o systémech a mobilech skoro nic ale hlavně že mají jablko a pak jen kecaji jak je android zasekany

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze