Je čas dát LCD sbohem? Samsung má jasno, budoucnost vidí v QD-OLED

35
Je čas dát LCD sbohem? Samsung má jasno, budoucnost vidí v QD-OLED
  • Důvodem je údajně klesající profitabilita LCD obrazovek
  • CEO divize zabývající se výrobou displejů plány Samsungu potvrdil

Podle informací deníku The Korean Herald se Samsung chystá snížit produkci LCD displejů a zaměřit se na takzvané Quantum Dot OLED (QD-OLED) obrazovky. Výrobce, který jeden čas produkoval 250 000 LCD panelů každý měsíc, již uzavřel jednu z výrobních linek s měsíční kapacitou 90 000 kusů a následující měsíc má v plánu snížit produkci o dalších 30 000 kusů.

Jedním z hlavních důvodů k tomuto kroku je údajně klesající profitabilita zapříčiněná nasycením trhu a menší poptávkou. Budoucnost vidí jihokorejský výrobce v Quantum Dot OLED panelech. Lee Dong-hoon, CEO divize zabývající se výrobou obrazovek, potvrdil úmysl přeorientovat se na výrobu QD-OLED displejů, které se pravděpodobně brzy objeví u televizorů, v nichž byly doposud využívány QD-LED panely.

Quantum Dot displeje jsou po technologické stránce někde napůl cesty mezi LCD a OLED panely – díky speciální QD vrstvě dokáží proměnit pro LCD displeje typické prosvítání na čistě červené, zelené, nebo modré světlo. Díky tomu je dosaženo například lepšího barevného gamutu.

Diskuze ke článku
Harlo
Presne tak, nic lepsie nie je a LCD je pre kokotov.
End
Haha takže zase srajda jako QLED a na kvalitní OLED to bude zaostávat :D to jsou idioti.
End
To už i nanocell od LG je lepší než QLED od Crapsungu.
PetrV
Qled od Samsungu se nevypaluje jako oled od LG , na dlouhodobé sledování tv, je qled lepší technologie

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze