Jaký je zájem o nové iPhony? Nejvíce zaujal největší iPhone 15 Pro Max

Jaký je zájem o nové iPhony? Nejvíce zaujal největší iPhone 15 Pro Max
Fotografie: Apple
  • Zájem překonává loňský model iPhone 14 Pro Max
  • Naopak nižší zájem je dle očekávání o iPhone 14 Pro
  • Do konce roku by se mělo dodat 80 miliónů kusů nových iPhonů 15

Minulý pátek byly spuštěny předobjednávky nových iPhonů 15 v první vlně zemí, ve které figuruje i Česká republika. Vzápětí se proto na základě nových dat z předobjednávek objevily první odhady toho, jak se bude nové generaci iPhonů dařit. Známý analytik Ming-Chi Kuo pro medium.com naznačuje, že největší pozornosti se dostává iPhonu 15 Pro Max, rozhodně tak zájem o něj převýší ten loňský o iPhone 14 Pro Max. Důvodem s největší pravděpodobností bude vylepšený teleobjektiv s možnosti pětinásobného přiblížení, který nabízí varianta Pro Max právě jako jediná.

V případě iPhonů 15 a 15 Plus se hovoří o zhruba stejné poptávce ve srovnání s přímými předchůdci, což nepřekvapí, neboť zásadních novinek je letos u standardních modelů pomálu. U iPhonu 15 Pro pak Kuo uvádí, že se očekává poptávka meziročně nižší, a to proto, že uživatelé chtějí okusit větší porci novinek z varianty Max. Jde zejména o vylepšený teleobjektiv s větším přiblížením, neboť běžná verze Pro má objektiv s menší možnosti přiblížení.

Zejména u již zmíněného iPhonu 15 Pro jsou čekací doby na dodání poměrně dlouhé. Do konce roku by se pak dle Kua mělo celosvětově dodat 80 miliónů nových iPhonů 15.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze