Víme další informace o Motorole Edge 50 Ultra, v Evropě se asi bude jmenovat jinak

2× aktualizováno
Víme další informace o Motorole Edge 50 Ultra, v Evropě se asi bude jmenovat jinak
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Spolupráce s Pantone dostane nový rozměr, nezůstane pouze u barevných odstínů konstrukce
  • Výrobce hodlá prezentovat spojení umění a umělé inteligence

Aktualizováno 29. 3. 2024

Server gsmarena.com informoval o dalších uniklých renderech špičkové Motoroly Edge 50 Ultra, která se má představit po boku sourozenců Pro a Fusion. Potvrzuje se tak, že mobil má nabídnout třínásobný periskopový zoom, stejně jako 12mm ultraširokoúhlý snímač. Dorazí ve třech barvách: světle béžové, černé a Peach Fuzz. Zdá se, že černá verze spoléhá na falešnou koženou úpravu a varianta Peach Fuzz by se mohla vydat stejnou cestou. Sílu by mobilu měl dodávat nedávno představený Snapdragon 8s Gen 3. Objevily se navíc informace o ceně (999 dolarů, tedy v přepočtu asi 28 tisíc Kč i s daní) s tím, že v Evropě se telefon bude pravděpodobně jmenovat Motorola Edge+ 2024, případně Edge Ultra 2024.


Aktualizováno 25. 3. 2024

Přestože oficiální představení nové Motoroly proběhne až 3. dubna, již nyní máme díky indickému zastoupení značky takřka kompletní informace. Postupné odhalování mnoha klíčových parametrů vlajkového modelu Edge 50 Pro na sociální síti X například potvrdilo přítomnost 125W drátového nabíjení doplněného o 50W bezdrátovou alternativu, ale také dostupnost několika barevných provedení s odstíny od Pantone. Kromě toho byla potvrzena rovněž odolnost IP68, zaoblený 6,7" POLED displej s rozlišením 1,5K, podporou 144Hz obnovovací frekvence a barvami kalibrovanými Pantone či fotoaparáty využívajícími umělou inteligenci, rovněž s barevnou kalibrací od Pantone. Mírně překvapivá je pak informace o nasazení čipsetu Snapdragon 7 Gen 3, který se má však výkonem (takřka) vyrovnat loňskému vlajkovému Snapdragonu 8 Gen 2.


Původní informace z 15. 3. 2024

Mnozí výrobci již své vlajkové lodě pro letošní rok představili. Samsung má Galaxy S24 Ultra, Xiaomi model 14 Ultra a ASUS dnes odhalený ZenFone 11 Ultra. V případě Motoroly se na klíčové novinky zatím čeká, ale je možné, že se velmi brzy dozvíme vše podstatné.

Motorola

Server gsmarnea.com nyní informoval o pozvánce na tiskovou konferenci, kterou právě Motorola některým redakcím v zahraničí rozeslala. Týká se akce, která proběhne 3. dubna v Indii, přičemž kromě data a místa konání výrobce oznamuje, že hodlá prezentovat spojení umění a inteligence. S ohledem na možný nový telefon jsou to slova vcelku abstraktní, avšak lze spekulovat, že se dočkáme stylového mobilu s umělou inteligencí.

Motorola Edge 50 Pro

Jakou novinku může mít Motorola v rukávu? Jisté to není, ale mohlo by jít o Motorolu Edge 50 Pro, případně ještě další deriváty stejnojmenné řady. O nich mimochodem informuje androidheadlines.com, který zveřejnil i sérii tiskově se tvářících renderů. Kromě nich se spekuluje o 6,7" AMOLED displeji se 165 Hz, Snapdragonu 8 Gen 3 či baterii s kapacitou 4 500 mAh a podporou 120W drátového nabíjení. Mezi trojicí fotoaparátů na zadní straně má figurovat i teleobjektiv s 3× optickým zoomem.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 29. 3. 08:09
To začíná být dost divný. O 5k víc než loni a ještě ani ne top SoC od QC? To by byl fail roku. I těch 999 včetně daně by bylo dost.
Ben Ben
Ben Ben
7 Gen 3 je zvláštní volba na vlajku. Uvidíme jak to zohlední v ceně.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 26. 3. 10:12
gsmarena./flipkart_landing_page_confirms_key_motorola_edge_50_pro_details-news-62130.php
7 gen 3 což je zvláštní že ne pluskovou verzi když už.
Jinak OS 3 roky..
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Parametry:
1.5K 144Hz OLED display
- Snapdragon 8s Gen 3
- 50MP (f/1.4 aperture) + 50MP UW + 50MP periscope telephoto lens with 72mm focal length, 3x or 5x optical zoom
- 4,500mAh battery
- 125W wired | 50W wireless charging
- Hello UI based on Android 14
- Color Options : Sisal, Peach Fuzz and Black

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze