Jak rychle zapnout Wi-Fi na Windows Phone? Dejte si ho na dlaždici!

9

Dostali jste například Windows Phone pod stromeček a vadí vám, že v každém dnešním chytrém telefonu s Windows Phone nativně chybí rychlé ovládání Wi-Fi, Bluetooth a další konektivity přímo na úvodní obrazovce? Pokud ano, pak pro vás máme tip na zajímavou aplikaci, která vám tyto funkce zpřístupní.

Microsoft udělal s poslední verzí svého mobilního operačního systému, označenou jako Windows Phone 8, určitě výrazný krok kupředu. Přidal celou řadu nových funkcí a srovnal krok s Androidem i iOS, přičemž druhý jmenovaný v lecčems již překonává. I tak ale systém samozřejmě stále není bez chyb.

Jednou z funkcí, kterou uživatelé oceňují na Androidu je pohodlné a rychlé ovládání datové konektivity. U drtivé většiny Androidů dnes lze alespoň na plochu umístit rychlý widget s tímto rychlým ovládáním. Mnoho výrobců už je ale v tomto směru dál. Rychlé zapínání/vypínání Wi-Fi, Bluetooth, mobilních dat, přepínání režimu letadlo, ale třeba i ztlumení reproduktoru a deaktivaci přetáčení displeje nabízejí integrované přímo v notifikační liště, která se vysouvá jednoduše tahem prstu seshora dolů. Lišta je navíc mnohdy přístupná i přímo ze zamykací obrazovky. Dokonce i čistý Android v Nexusech se konečně po dlouhé době tuto užitečnou funkcionalitu naučil. U Windows Phone však rychlé ovládání ve výchozím stavu chybí a Bluetooth, NFC nebo Wi-Fi musíte vždy zdlouhavě aktivovat/deaktivovat v nastavení.

Různé podoby rychlého ovládání nejpoužívanějších datových technologií u Androidu

Naštěstí se ale platformě Windows Phone věnuje mnoho vývojářů, kteří pro ni neúnavně programují nové aplikace- Konkrétně jeden malý vývojář jménem "Hunter" se postaral o velice zajímavou aplikaci s názvem Shortcuts+. Ta, jak už asi tušíte, umí výrazně zrychlit ovládání některých výše uvedených funkcí. Podobných aplikací naleznete na Marketplace/Store hned několik, ale právě tato je velmi hezky zpracována a já jsem si ji oblíbil nejvíce. Ty ostatní však dokáží v podstatě to samé, liší se jen grafikou dlaždic, jejich funkcionalitou a spolehlivostí.

Konkrétně se jedná o malé dlaždice, které si můžete libovolně umístit na domácí obrazovku. Vzhledem k omezením systému aplikace prozatím vytvořit pouze čtyři dlaždice, a to Wi-Fi, mobilní data, Bluetooth a Režim v Letadle. Tyto dlaždice bohužel widgety na Androidu spíše jen simulují, jelikož po tom, co na ně kliknete, příslušnou funkci ihned nezapnou nebo nevypnou, ale pouze vás přesměrují do příslušného oddílu klasických systémových nastavení. I tak je ale celá činnost nesrovnatelně rychlejší než dřív. Vybrat si také můžete, zda se vám tyto "datové dlaždice" zobrazí ve stylu metro nebo v různých barvičkách. Nastavení je opravdu jednoduché a intuitivní.

Ukázka aplikace Shortcuts+ (testováno na smartphonu HTC 8S)

Aplikace Shortcuts+ je dostupná pro majitele zařízení s Windows Phone verze 7.5 a novější. Stáhnout si ji můžete zcela zdarma na Windows Phone Store. Upozorňujeme, že zmenšené dlaždice budou zobrazeny pouze na zařízeních s Windows Phone 8 a Windows Phone 7.8. Pokud doma máte máte přístroj se starší verzí Windows Phone 7.5, máte k dispozici jen standardní střední velikost dlaždic.

Diskuze ke článku
kazan
Tak tomu řikam polovičaty řešení,lepší než nic ale ve srovnaní z konkurencí humus:)Ja se modlím aby WP dostaly taky notifikační lištu.
fero
Komu se to nelíbí, vždyť na android máte stejně půlka lidí custom ROM tak na WP ji může mít taky a přesně tohle už je tam vyřešeno
prendrgast
jo a všichni budeme jako vopice. když to má android musí to mít i wp a ios úplně stejně protože na androidu je to jediné user friendly. ach jo. všichni tady jste burzovní makléři. všechno chcete hned a po svém. nechete si svuj hadroid vždyť ten je nejlepší na - malware zcela jistě nepřekonatelně :-D
Majo B.
Používam Lumiu, teraz som dostal nexus 7 a musím povedať, že tá lišta v androide sa mi pozdáva ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze