Jak fotí a natáčí Xiaomi Mi4? (galerie)

22

Xiaomi Mi4 je bezesporu jedním z nejočekávanějších telefonů poslední doby. V novém Mi4 je usazen 13Mpx snímač, který si poradí i se 4K videem a dokáže snímat až rychlostí 120 snímků za vteřinu v rozlišení 720p. Jak tento nový čínský dravec fotí a natáčí? Na to se můžete podívat v naší galerii.

Xiaomi Mi4 pro vás podrobně testujeme v redakci a již jsme vám přinesli článek s prvními dojmy a videopohledem. Nyní se zaměřujeme na fotoaparát. O fotografie se postará snímač s rozlišením 13 Mpx a optika, která disponuje vysokou světelností f/1.8 a podporou ISO až do hodnoty 3200. K dispozici je i manuální režim, který vás netradičně nechá nastavit jak ISO, tak i rychlost závěrky, která je v manuálním režimu dostupná v rozsahu 1/1000 sekundy až 1 sekunda.. Senzor Sony IMX214 má velikost 1/3,06".

Nepřehlédněte: Testujeme špičkové Xiaomi Mi4: fotogalerie a videopohled

Zadní fotoaparát

Přední fotoaparát doznal velkých změn a oproti přední kamerce u Mi3 nyní nabízí rozlišení 8 Mpx. Ten, stejně jako zadní fotoaparát, nabídne vysokou světelnost f/1.8 a selfie za šera mu nedělají vůbec žádný problém.

Přední kamerka

Testovací snímky

Snímky z hlavního fotoaparátu vypadají velmi dobře. Automatika odvádí pěknou práci, snímky jsou ostré, nedochází k vinětacím, ale místy je viditelná chromatická aberace a neostrost v rozích fotografií. Barvy jsou věrohodné a světlé plochy nejsou přepálené. Za horších podmínek telefon volí vyšší ISO, aby zachoval vyšší rychlost uzávěrky, což je jenom dobře, protože telefon zvládá šum velmi dobře. Fotografie s bleskem jsou dobře exponované, ale ztrácejí barvu a sytost.

Galerie snímků z hlavního fotoaparátu

Přední kamerka také odvádí skvělou práci, a pokud jste selfie maniak, toto je telefon, který by neměl ve vašem výběru chybět. Nemáme zde sice přední blesk, jako má Acer Liquid E3, to ale ničemu nevadí a dokonce i v případech, kdy jste velmi slabě osvětleni, můžete pořídit použitelné snímky.

Snímky z předního fotoaparátu

Prostředí fotoaparátu

Prostředí fotoaparátu vám asi nebude působit žádné potíže a dovolí celkem široké možnosti nastavení. Inu, posuďte sami.

Prostředí fotoaparátu

Video

Zadní fotoaparát dokáže natáčet video ve 4K rozlišení při rychlosti 30 snímků za vteřinu. To však není jediný zajímavý režim, telefon totiž dokáže natáčet 720p video při rychlosti 120 snímků za vteřinu, nebo 1080p video s pokročilou stabilizací obrazu. Zvuk ale bohužel nebude z nejsilnějších stránek telefonu. Výsledky můžete opět posoudit sami.

Xiaomi Mi4 (testovací video) – 4K, 30 FPS

Dobré světelné podmínky. Můžete posoudit množství detailů v tmavší části kašny, a následnou změnu expozice s protisvětlem při přejetí na kostel.

Xiaomi Mi4 (testovací video) – 720p, 120 FPS

Slow-motion záběr kašny. Posoudit můžete množství detailů v proudech vody a plynulost obrazu.

Xiaomi Mi4 (testovací video) – 1080p, 30 FPS, stabilizace obrazu

Poslední test byl proveden s telefonem připnutým na držáku (můžete vidět ve fotogalerii), který se samovolně kýval a třásl. Telefon nabízí pokročilou stabilizaci obrazu, pokud natáčíte v 1080p. Pravděpodobně tak telefon bere obraz v plném rozlišení snímače, ten následně analyzuje a softwarově eliminuje třes a následně ho ukládá v 1080p. Telefon obstál, kromě zvuku, velmi dobře.

Za zapůjčení telefonu děkujeme xm.cz. Telefon byl testován s ROM ve verzi 4.8.8.

Technické parametry Xiaomi Mi4 Android

Kompletní specifikace
Konstrukce139,2 × 68,5 × 8,9 mm, 149 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, CPU: 4×2,5 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 080 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:05 hodin
Dostupnostsrpen 2014, 11 000 Kč
Diskuze ke článku
man
Co jsou za pazvuky ve video ? Jestli není nějaká porucha telefonu nebo máte vadný kus ?
Jirka P.
Je pravda že ten mikrofon zní vážně katastrofálně :/ klidně bych si 2 tisíce přihodil a měl s takovym videem i lepší zvuk...
mikis
Fotí a natáčí podobně jako většina vlajkových lodí u všech zavedených výrobců, zvuk katastrofa, určitě se bude ladit v pravidelných pátečních updatech :-). Klasika u Xiaomi hardwarová parametry výborné, jen je sráží nevyladěný software.
tom
Těch nočních fotek tam mohlo být více aby člověk mohl lépe posoudit úroveň šumu a kvalitu fotek za zhoršených světelných podmínek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze