Jak bude vypadat Apple iPhone 16? Podívejte se na návrhy designů

7
Jak bude vypadat Apple iPhone 16? Podívejte se na návrhy designů
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Zvažují se tři různé vzhledy
  • Apple možná přepracuje i boční tlačítka
  • Změny by se mohly dotknout zadních fotoaparátů

Současná řada iPhone 15 se na trhu sotva ohřála a spekulace se přesto stáčejí k nadcházejícím iPhonům 16. Dnes se budeme věnovat výhradně základnímu iPhonu 16, jehož podobu skrze makety přines macrumors.com. Z dostupných obrázků můžeme vidět, nad jakými vzhledy Apple uvažuje. Do oka vám nesjpíše nejvíce padne model zcela vlevo ve žlutém provedení, který má přepracované zadní fotoaparáty, a to tak trochu po vzoru dávného iPhonu X. Duální objektivy jsou usazeny pod sebe do oválného modulu. Nabízí také pozměněné tlačítko pro regulaci hlasitosti, které je spojené, což jsme u iPhonů notnou řádku let rovněž neviděli.

Makety zvažovaných designů chystaného iPhonu 16

Na bocích si můžeme všimnout Akčního tlačítka, které se nachází vždy nad tlačítky pro regulaci hlasitosti a je poměrně malé. Výjimkou je černá maketa, kde si Apple testuje větší tlačítko. V přípravě je také nové tlačítko na pravém boku, výrazně pod klávesou, která slouží k odemykání. Zřejmě bude mít více funkcí, například bude fungovat také jako spoušť fotoaparátu.

Zcela beze změny by pak v případě iPhonu 16 měla být čelní strana, kde se očekává AMOLED displej s Dynamic Islandem, který se nachází již v iPhonu 15. Není překvapivé, že Apple zřejmě zvažuje více odlišných vzhledů a je nyní předčasné odhadovat, ke kterému se nakonec přikloní. Vědět nám však můžete dát vy, jaký ze tří předobrazených iPhonů 16 by vám vyhovoval nejvíce.

Diskuze ke článku
Martin Jerabek
Martin Jerabek
😂 tvl být designér Applu 😂 a vydělávat hromady peněz za nic.
Pavel Krejčíř
Pavel Krejčíř
Hm, úchvatně nastavená kaše. To ale muselo dát práce...
Damara226
Damara226
Zase jen přesun fotoaparátů... víc si Apple dovolit nemůže bylo by to moc drahé
Lukas Klima
Lukas Klima
Jedna věc se mi na iphonu líbí a to je jeho šasi. Řekl bych, že je to ideál toho jak by to mělo vypadat. V ruce se mi patnáctka drží ze všech telefonů snad nejlépe. Blíží se tomu S23, ale fous tomu chybí, S24 by to měla dle všeho doladit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze