Jak běží Android aplikace na BlackBerry Playbook? (video)

1

Na konferenci BlackBerry World se ukazuje jedna novinka za druhou. RIM zatím ukazuje opravdu působivé věci a jednou z nich je jistě schopnost BlackBerry Playbook spouštět aplikace pro OS Android. Na dnešním úvodním proslovu jsme mohli vidět nejen toto, ale také nativní kalendář a email pro Playbook.

Hned v prvním videu si můžeme prohlédnou, jak BlackBerry Playbook pracuje s aplikacemi určenými pro operační systém Android. Připomeňme, že BlackBerry Tablet OS využívá jádro QNX Neutrino, zatímco Android běží na linuxovém jádře. Je tedy nutné aby aplikace pro Android běžely v jakémsi emulátoru. Na videu je skvěle vysvětleno jak RIM vyřešil absenci tlačítek, kterými všechny Androidy disponují.

A na druhém videu vidíme demonstraci aplikací, které se stávají velmi často terčem útoků odpůrců Playbooku. Jedná se o nativního emailového klienta a nativní aplikaci kalendáře. Velice atraktivně vypadá zvláště kalendář, jehož design vychází z kalendáře v OS BlackBerry 6+. A asi nejdůležitější informace, kdy budou tyto aplikace uvolněny? V létě. Mohli bychom je tedy na Playbooku vidět již za 1-2 měsíce.

Zdroje: crackberry.com, crackberry.com