Jak aktivovat platby hodinkami Amazfit skrze peněženku Zepp Pay?

mobilenet.cz radí
Jak aktivovat platby hodinkami Amazfit skrze peněženku Zepp Pay?
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Platební metoda Zepp Pay aktuálně podporuje karty vydané fintechem Curve
  • Aktivace zabere nanejvýš 3 minuty

Možná jste tuto informaci již zaznamenali, možná také ne, ale na tuzemském trhu lze zaplatit i chytrými hodinkami Amazfit, které nabízí špičkový poměr ceny a výkonu. Kromě Apple Pay, Google Pay, Xiaomi Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay tak přichází nová služba, díky které můžete platit z vašeho zápěstí – nese název Zepp Pay a podporují ji opravdu povedené chytré hodinky Amazfit Balance, které jsme pro vás již otestovali. V budoucnu se počet podporovaných modelů dozajista rozšíří.

Zepp Pay: prozatím jen Curve

Pokud chcete zaplatit chytrými hodinkami Amazfit Balance, existuje prozatím jedno omezení – i přestože se Amazfit domluvil s karetním poskytovatelem Mastercard, aktuálně hodinky podporují přidání karty pouze od fintechu Curve, i když i tento problém by se měl v budoucnu opravit. Pokud se aktuálně pokusíte přidat kartu Mastercard jiného poskytovatele, aplikace Zepp ji odmítne.

Amazfit Balance jsou mimořádně povedené chytré hodinky, navíc s nimi zaplatíte i v obchodech

Dobrou zprávou je, že pokud Curve používáte, přidání karty je maximálně snadné. Stačí začít tím, že si hodinky uzamknete 6místným PIN kódem, který budete muset zadat pokaždé, když si hodinky opětovně nasadíte. Poté stačí zavítat do aplikace Zepp, která je dostupná pro iOS i Android, přičemž je jedno, z jaké platformy se kartu pokusíte přidat, úspěšní budete v obou případech. V záložce „Nastavení aplikace“ zvolíte možnost Zepp Pay (modrá ikonka) a postupujete jednoduše podle podrobného návodu.

Aktivace platební metody Zepp Pay je snadná

Stačí tedy zadat číslo karty (nebo kartu vyfotit), zadat konec platnosti a CVC kód. Po chvilce „chroupání“ vás aplikace požádá o ověření pomocí SMS kódu, který dorazí na spárované telefonní číslo, tím je proces dokončen. Přímo v aplikaci máte možnost kartu „pozastavit“, tedy ji dočasně zablokovat.

A jak tedy zaplatit? Amazfit má jako výchozí možnost otevření aplikace nastavenou zkratku, stačí dvakrát po sobě stisknout digitální korunku. Následně je třeba stisknout tlačítko „Další“, kdy se během dvou až tří vteřin aktivuje NFC a následně máte 60 vteřin na to přiložit hodinky k terminálu a zaplatit s nimi. Celý proces aktivace i používání se velice blíží platební metodě Xiaomi Pay, kterou lze využít například s Xiaomi Mi Band 6 NFC, který dodnes patří k těm nejlevnějším možnostem, jak uskutečnit bezkontaktní platbu z vašeho zápěstí.

A zkušenosti? Zaplatit se nám povedlo všude, kde jsou přijímány platební karty Mastercard, v tramvaji jsme zaplatili za jízdenku, v obchodě za nákup a v restauraci za útratu. Pokud využíváte služeb fintechu Curve, víte, že vás čekají další zajímavé funkce, například možnost přepnout výchozí platební metodu i po uskutečnění platby díky funkci „Go Back in Time“. Velkou výhodou jsou také výhodnější zahraniční platby, kdy se kurz společnosti Curve blíží kurzu ČNB, vy se tak nemusíte obávat poplatků za směnu měn vaší banky, které jsou mnohdy dost vysoké.

Zepp Pay funguje, nezbývá než doufat, že se brzy dočkáme i nativní podpory dalších institucí, které vydávají karty Mastercard, stejně tak doufáme, že se do bohaté konkurence na tuzemském trhu přidají i další subjekty, například Huawei, který již delší dobu slibuje podporu placení skrze chytré hodinky právě ve spojení s fintechem Curve.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze