iPhony 12 mini i Pro, OnePlus 8T a bizarní hodinky

mNews
3
iPhony 12 mini i Pro, OnePlus 8T a bizarní hodinky
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Apple představil hned čtyři nové iPhony, vedle základního modelu 12 také 12 mini, 12 Pro a 12 Pro Max
  • OnePlus má nový smartphone 8T se skvělým poměrem ceny a výkonu, nubia začala prodávat bizarní hodinky
  • mNews přináší každý čtvrtek výběr toho nejzásadnějšího z uplynulého týdne

Dnešní novinky jsou asi jasné, že? Apple konečně představil iPhony 12. Ty jsou hned čtyři, ale ještě se podíváme na nové OnePlus 8T a jedny bizarní hodinky. Vítejte u mNews.

iPhone 12 mini i Pro, OnePlus 8T a bizarní hodinky – mNews

iPhone 12: návrat mini

Apple nám v těch iPhonech letos udělal guláš. Vedle základního 12 máme ještě mini a pak 2 modely Pro. Pojďme se podívat na ten nejzajímavější. iPhone 12 mini má 5,4palcový displej a je ještě menší než letošní iPhone SE. Takže tu máme skutečně kompaktní telefon, kterých už na trhu moc není. Uvnitř najdete stejný procesor jako ve všech ostatních nových modelech, tedy A14 Bionic. Také podporuje 5G a magnetické bezdrátové nabíjení. Rozdíl je tedy hlavně ve velikosti, protože i fotovýbava je stejná jak u větší 12. Nechybí hlavní s optickou stabilizací a ultraširokoúhlý fotoaparát, oba s 12 Mpx. Kdo však čekal, že mini bude výrazně levnější, ten má smůlu. Základní verze stojí 22 tisíc korun. iPhone 12 pak začíná na 25 tisících. Hlavně jsem rád, že všechny mají OLED displej.

iPhone 12 Pro zlepšuje foťáky

iPhony 12 Pro a 12 Pro Max dávají největší smysl hlavně kvůli fotoaparátům. Oba mají navíc teleobjektiv a hlavně LiDAR senzor pro velmi přesné snímání prostoru. Určitě také oceníte možnost fotit do nového formátu ProRAW nebo točit video s podporou Dolby Vision až při 4K a 60 FPS. Také jsme zjistili, že zde bude 6 GB RAM proti 4 GB v základní verzi. iPhone 12 Pro startuje na 30 tisících Kč a na Pro Max si připravte alespoň 34 tisíc.

OnePlus představil 8T

Jako již tradičně představilo OnePlus model s přídomkem T. Ten nabídne velmi slušný poměr ceny a výkonu. Verze s 8 GB RAM totiž začíná na 17 tisících korunách (600 €) a chlubí se 120Hz displejem, rychlým 65W nabíjením a čtyřmi fotoaparáty na zadní straně. Vedle 48Mpx od Sony je to ještě ultraširokoúhlý snímač s 16 Mpx. Makro a monochromatický senzor pak spíše zklamou a na teleobjektiv se nedostalo. O výkon se postará špičkový Snapdragon 865. Telefon už navíc máme v redakci a začínáme jej testovat.

nubia Watch mají obří displej

Hodinky nubia Watch vypadají jako malý telefon omotaný okolo zápěstí. To je skoro pravda, protože mají 4palcový AMOLED displej a díky eSIM zvládnou fungovat zcela samostatně. Nechybí jim ale ani sportovní funkce. V úsporném režimu vydrží až 7 dní na jedno nabití, při běžné zátěži to však bude maximálně 36 hodin. A cena? Z oficiálního obchodu si je pořídíte za 219 eur, tedy zhruba 6 tisíc korun.

Pokud vás nové iPhony nebo OnePlus zajímají, určitě nezmeškejte dnešní mobilecast, kde se jim budeme věnovat velmi detailně.

Diskuze ke článku
Víťa Kulíšek
Víťa Kulíšek
Dobrý den, chtěl bych si pořídit iPhone 12 ProMax. Nikdy jsem IOS neměl, nevyznám se v něm. Stále frčím na Androidu a veškerá data mám uložená na účtu gmail, kontakty, kalendáře atd. Běžně si dokáže Apple tato data stáhnout po přihlášení k účtu a data synchronizovat? Nerad bych manuálně cvakal 400 kontaktů atd. A pak po ev. výměně telefonu měl zas svá data připravena v účtu gmail.
Díky Víťa Kulíšek
Víťa Kulíšek
Víťa Kulíšek
Naposledy upraveno: 16. 10. 2020 13:14
A nějaký daší problém v něčem jablíčko má? Ten lightning konektor mne štve, všude mám USB-C, v autě, chatě, všude!
Ten přechod ještě zvážím, nezdá se to být až takové terno. Absencí paměťové karty to jen pokračuje. Bionic 14 je super, Amoled už taky konečně implementovali...
Díky za každou radu a vysvětlení
Víťa Kulíšek

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze