iPhone 5s nabídne o 10% silnější baterii oproti iPhonu 5

21

Dva nové modely nám Apple předevčírem představil. iPhone 5S a iPhone 5C jsou hlavním tématem posledních desítek hodin. Stále nám však Apple neprozradil konkrétní hodnoty kapacity baterií v nových modelech.

S oficiálním představením jsme se dozvěděli spoustu věcí, jen ne kapacitu baterií u obou modelů. Apple se jen zmínil, že budou silnější, což přispěje k o něco lepší výdrži. Serveru AnandTech se však přibližné, avšak pravděpodobně takřka přesné kapacity baterií u obou modelů podařilo vypátrat. Na konkrétní čísla se můžete podívat v tabulce níže. Nechybí samozřejmě nezbytné porovnání s loňským iPhonem 5.

Čtěte také:

Apple iPhone 5C a iPhone 5S
Apple iPhone 5S Apple iPhone 5C Apple iPhone 5
velikost baterie (Wh) 5,96 5,73 5,45
velikost baterie (mAh) cca 1 570 mAh cca 1 507 mAh 1 440 mAh

Jak si můžete povšimnout, nárůst kapacity je opravdu velmi malý a bude otázkou, na kolik se tento drobný rozdíl promítne do výsledné pohotovostní doby. Své slovo bude mít i nový procesor A7. Jsme tak už velmi zvědaví, až výdrž v redakci otestujeme.

Zdroje: anandtech.com

Diskuze ke článku
Lukáš Weigel
Lukáš Weigel
Jo tak to bude hned o 10 minut vyšší výdrž..iphony nemaj budoucnost..
Martin
Bohuzial iphony maju tragicku vydrz oproti inym top modelom, 10% to velmi nezmeni.
Olin
To si delate sranda jako telefon za 15 000 a ma to baterku 1500mAh to snad uz ani nemaji telefony ze stredni tridy co se tyce androida =) je to k smíchu
Filip
Podle mě, to že kapacita baterie nového iPhonu je o několik mAh vyšší neznamená, že má telefon o x% vyšší kapacitu. Nová verze iOS bude mít jinou spotřebu baterie oproti svému předchůdci, takže bych nepředbíhal a počkal si na reálné testy výdrže..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze