iOS AppStore překonal metu 750 000 aplikací a 40 miliard stažení

4

Online obchod aplikací společnosti Apple zatím drží první místo v počtu aplikací i jejich stažení a vypadá to, že nehodlá zpomalovat. Výrobce totiž odhalil zajímavé statistiky z AppStore a my se tak můžeme dozvědět, že obchod překročil rekordní hranici 40 miliard stažení a připsal si i další úspěchy.

Za celý minulý rok bylo staženo téměř 20 miliard aplikací, což dokazuje, že křivka stažení jen roste a aplikace jsou ve smartphonech a tabletech stále oblíbenější. V prosinci roku 2012 se navíc prolomil měsíční rekord 2 miliard stažení. Celkově je nyní v AppStore k mání 750 000 aplikací pro iPhone, iPad a iPod Touch, z toho celých 300 000 je optimalizováno pro iPad, což je další skok vzhůru. Aplikace si mohou užívat zákazníci z celkem 155 zemí světa.

„Pro iOS komunitu to byl neuvěřitelný rok,“ nechal se slyšet Eddie Cue, viceprezident divize internetového softwaru a služeb společnosti Apple. „Vývojáři si na AppStore vydělali přes 7 miliard dolarů a my budeme i nadále rozšiřovat naše možnosti, abychom jim dokázali, že jsme nejlepší ekosystém pro jejich tvorbu.“

Google se však snaží svého největšího rivala dostihnout. Google Play měl ke konci roku již přes 700 000 aplikací ke stažení a předpokládá se, že společnost v červnu letošního roku překročí hranici jednoho miliónu. Pokud poroste Android a Google Play dosavadním tempem, dá se předpokládat, že v letošním roce předstihne Android v počtu dostupných aplikací iOS.

Zdroje: techcrunch.com, 9to5mac.com