Instagram poskytne větší kontrolu nad správou sledujících

2
Instagram poskytne větší kontrolu nad správou sledujících
  • Pokud chcete mít absolutní kontrolu nad správou vašich sledujících, musíte mít soukromý profil
  • Instagram však testuje funkci, která umožní odstranit fanouška i z veřejného profilu, a to bez jakékoli notifikace
  • Nová funkce se uvolňuje mezi uživatele postupně

Na Instagramu máte minimum možností, jak zabránit fanouškovi sledovat vaše veřejné stránky, což se může zdát logické. Pokud máte veřejný profil, s tímto faktem zkrátka počítáte. Pokud chcete soukromí a absolutní kontrolu, můžete si vždy aktivovat soukromý profil, přičemž každý nový zájemce musí projít manuálním schvalovacím procesem.

Instagram však již nějakou dobu testuje funkci, která umožní smazat fanouška i z veřejného profilu. Pokud se vám tedy nelíbí a chcete jej z jakéhokoliv důvodu odstranit, není nezbytně nutné jej blokovat. Již brzy se vám totiž zpřístupní funkce, která sledujícího z vaší veřejné stránky „vyhodí“, navíc bez zbytečného poprasku kolem. Smazanému totiž nedorazí žádná notifikace ani upozornění. Již nyní lze fanouška vaší veřejné stránky odstranit, je nutné jej zablokovat a následně opět odblokovat, což celý proces prodlužuje.

Instagram

Funkce je aktuálně ve fázi testování a zkoumání, zástupci Instagramu prozatím nepotvrdili, kdy a jestli se funkce rozšíří mezi všechny. Jisté je, že pro ověření dostupnosti stačí navštívit seznam sledujících, kde je i možnost „remove follower“ (odstranit sledujícího).

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Martin
Toto je na Instagram aplikaci pro android už asi půl roku. Není to žhavá novinka!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze