Instagram nahradí chronologii příspěvků algoritmy

4

Instagram se rozhodl zcela překopat způsob, jakým uživatelé vidí ve svém newsfeedu příspěvky. Místo, aby zobrazoval fotografie a videa v chronologickém pořadí, jak jdou za sebou, nasadí algoritmy. Ty budou příspěvky filtrovat a upřednostní a posunou nahoru ty, které by mohly uživatele spíše zajímat.

Instagram BETA

Důvody k tomuto kroku vysvětluje Instagram na svém blogu. S tím, jak Instagram roste, je pro uživatele stále těžší držet krok se všemi fotografiemi a videi, které lidi sdílí. Uživatelé si nechají v průměru ujít 70 procent svých informačních kanálů. To znamená, že často nevidí příspěvky od těch, na kterých jim záleží nejvíc.

TIP: Nový Instagram pro mobilní Windows je tu. Vyzkoušejte betu

Pořadí fotek a videí bude vycházet z pravděpodobnosti, jako o obsah budete mít zájem, vašeho vztahu s osobou, který je poblikovala a času zveřejnění. Neznamená to však, že by některé příspěvky úplně zmizely. Stále tam budou všechny, pouze v jiném pořadí.

TIP: Náš Instagram roste, sleduje nás již 2 000 z vás

Změna přitom nemá pouze zajistit, aby uživatelům neunikaly důležité příspěvky. Instagram si slibuje, že jiným způsobem namixovaný obsah, udrží uživatele déle v aplikaci. Teprve budoucnost ukáže, zda se jednalo o krok správným směrem.

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: blog.instagram.com, mspoweruser.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jiří Zábranský
Jiří Zábranský
nezdá se mi to jako nejlepší rozhodnutí
blue.sun
Facebookizace Instagramu? To, co nefunguje u FB, nebude fungovat ani tady.
Martin M. Klain
Martin M. Klain
Hmm to idiotské řazení už asi funguje... Jak kurwa může nějaká opice vědět co mě zajímá? Zatím když kliknu na ikonu domečku (vlevo dole) tak se to seřadí podle času. Tak uvidíme jak dlouho to vydrží.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze