Instagram čelí odlivu uživatelů. Proč?

6

Populární aplikace na sdílení fotek Instagram se těší značné nepřízni svých uživatelů. Mohou za to nové licenční podmínky, které se výrazně dotýkají soukromí jednotlivých uživatelů. Nové podmínky způsobily odchod již několika miliónů uživatelů a další následují. Co je tím důvodem? Více se dozvíte v článku.

Důvod, proč mnoho uživatelů opouští vody Instagramu je celkem jednoduchý a stručný. Autoři aplikace totiž do svého ujednání vnesli nové podmínky, které se dotýkají každého uživatele této aplikace. Jedná se o skutečnost, že uživatelem nahraný obsah může být prodán třetím stranám za účelem výdělku, samotný uživatel pak ztrácí nárok na jakoukoliv kompenzaci nebo zisk, který vzešel z prodané fotografie. Během vánočních svátků Instagram čítal na 16,4 miliónů uživatelů, ke konci roku se pak jeho počet razantně snížil na 12,5 miliónů.

Čtěte také: Instagram: sociální síť pro sdílení fotografií (Android a iOS)

Prostředí aplikace Instagram

Kevin Systrom, který stojí za aplikací Instagram uvedl, že dojde k přepracování a zjednodušení licenčních podmínek, které budou lépe srozumitelné. K úpravě licenčních podmínek skutečně došlo. Uživatelé se nakonec nemusí obávat, že by jejich obsah mohl být prodán osobám třetích stran. Nicméně je nutno počítat s větším obsahem reklam a přítomností různých upozornění. Co říkáte vy čtenáři, na nové podmínky? Jsou pro Vás důvodem, proč odejít?

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
dcermak
Pro mě už bylo důvodem odejít po koupi facebookem, nicméně tento krok (smazání účtu) jsem udělal až po změně těchto podmínek.
Concionator
Už dávno jsem přešel na Fhotoroom, s kterým se mi i lépe pracuje.
pauletakk
Já jednoduše nestahuji aktualizace, pokud nejde o nějaké opravdové VYLEPŠENÍ :)
630126
Je to hnus prostě. Všechny tyhle sociální věci na sdílení čehokoli ze svého života, ať už facebook, nebo twitter, nebo instagram, je to všechno stejný. Jedna velká louka, nahnat tam hlavně co nejvíc oveček a získat o každé jednotlivé co nejvíc informací.. a informace pak nejlépe prodat třetí straně. A nakonec se nakoupěj a rozprodaj navzájem. Lidé by se měli začít zamýšlet nad tím, proč a kam dobrovolně svěřují kus svého soukromí a zda-li jim to za to stojí. Ale ano, já vím, i takovej Instagram má i ty světlé stránky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze