I Samsung se vrhnul na véčka. Zatím však pouze v Číně

24

Zdá se, že se otevírací telefony, tzv. véčka vracejí do módy. Minulý týden jedno představilo LG a vzhledem ke slabé výbavě šlo spíše o designovou záležitost pro méně náročné uživatele. Samsung na to jde jiným směrem a do véčka balí specifikaci blížící se vlajkové lodi. Ovšem zatím pouze pro Čínu.

Telefon se tak v mnohém liší od toho, na co jsme zvyklí z místních poměrů. Už třeba jenom jeho název – prodává se pod kódovým označením SM-G9198. To už bylo dříve spatřeno v různých benchmarcích anebo u certifikačních úřadů, ale jen málokdo tušil, jaké překvapení z toho bude.

Samsung SM-G9198

Asi nejzajímavější je kromě konstrukce fakt, že véčko má dva stejně velké displeje. V obou případech se jedná o Super AMOLED zobrazovače s rozlišením 1 280 × 768 pixelů a úhlopříčkou 3,9 palce. Oba dva displeje jsou kryty sklíčkem Gorilla Glass 4. Vnitřní výbava rozhodně není nijak ošizená. Telefon pohání Snapdragon 808, sekundují mu 2 GB RAM, 16 GB vnitřní paměti s možností rozšíření a 2 020mAh baterie, která má přístroj udržet v pohotovosti 200 hodin. Zajímavá jsou i čísla ohledně fotoaparátů. Čelní má rozlišení 16 Mpx a zadní pak 6 Mpx, i když v tomto případě je asi relativní, co je vpředu a co je vzadu. Ve výbavě nechybí ani podpora sítí 4G.

Samsung SM-G9198.

Na rozdíl od od nedávno představeného LG to vypadá na telefon, který v sobě kromě vzhledu, netradičnosti kombinuje i solidní výbavu. Ta je však prozatím určena pouze pro čínský trh.

Zdroje: samsung.com

Diskuze ke článku
Sláva
Opravdu hezký telefon, jen škoda že se k nám zřejmě nepodívá.Byla by to příjemná změna v záplavě všech těch placek.Ještě do něj čistý android....to by byl sen.
Nick Cave
Co je to za nadpis? Samsung vyrábí véčka s Androidem už pěkně dlouho :-)
Tomáš Kliner
Tomáš Kliner
Musím souhlasit s Nickem, ale moc se o nich nemluví. Snad s nástupem nového LG véčka na náš trh se todle změní...
Petr Kellner
Tak a teď může někdo říct ze Samsung nedělá malý výkonný telefony ;O)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze