I přes problémy s Galaxy Note 7 Samsung slaví úspěchy

6

Den poté, co Samsung oznámil, jaké problémy stály za ukončením výroby Galaxy Note 7, se pochlubil také finančními výsledky za uplynulé čtvrtletí. Slovo pochlubil je na místě, minulé čtvrtletí se totiž Samsungu i přes problémy s bateriemi opravdu povedlo.

I když se celá kauza ohledně vadných baterií v Galaxy Note 7 vlekla téměř půl roku, Samsungu se i přesto vedlo dobře. Dokazují to finanční výsledky za uplynulé čtvrtletí, kterého se celá aféra dotkla nejvíce. Samsung vykázal provozní zisk před zohledněním zdanění 9,22 bilionů wonů, což potvrdilo předchozí odhady. Jihokorejská společnost si meziročně polepšila o zhruba 50 %, což je vzhledem k okolnostem úctyhodný výsledek. V oblasti mobilních telefonů se nejvíce dařilo vlajkovým smartphonům Galaxy S7 a S7 edge. Špatně na tom nebyla ani střední třída, kde má Samsung významné zastoupení produktů. Provozní zisk mobilní divize činil zhruba 2 miliardy dolarů (více než 50 miliard korun).

Samsung Galaxy Note 7
Galaxy Note 7 nebyl úspěšný, přesto se Samsungu dařilo

Na následující čtvrtletí odhaduje Samsung pokles provozního zisku, a to především kvůli investicím do marketingové složky. Pokud se budeme bavit o novinkách, velké ambice výrobce vkládá do připravovaných modelů Galaxy S8 a S8 edge, se kterými se reálně setkáme na konci měsíce března. Z posledních informací je také patrné, že Samsung nezanevře ani na modelovou řadu Note, což jistě potěší příznivce tabletofonů.

Zdroje: news.samsung.com

Diskuze ke článku
jirka
ač nemám nějak v plánu měnit telefon, tak počítám jak představí S8, tak cena S7 půjde dolů a to se asi koupi neubráním. Je to výborný telefon se skvělým foťákem a řekněme za cenu lehce přes deset to nebude mít dlouho konkurenci. Tak si říkám, jestli ta nemilá kauza s Notem 7 Samsungu naopak spíše nepomohla. Kdyby Note 7 nestáhli a prodával se, tak Samsung slaví mimořádné prodeje. Má našlápnuto a S7 je po dlouhých letech Samsung který nemám problém si koupit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze