Hyperlapse od Instagramu udělá vaše videa plynulejší

5

Fascinují vás umělecká time-lapse videa? Vytvořte si vlastní! Nyní k tomu již nepotřebujete techniku za stovky tisíc korun, ale bude vám stačit telefon a aplikace Hyperlapse, kterou právě vydal Instagram.

Vytvořit si vlastní „time-lapse video“ je v domácích podmínkách téměř nemožné. Potřebujete na to především drahou techniku. Nyní už však ne, protože Instagram přišel s vlastní aplikací, která něco podobného dokáže vytvořit během dvou ťuknutí. Tu si už nyní můžete stáhnout pro svůj iPhone a výsledky z ní jsou velmi zajímavé. Abyste dosáhli takového výsledku, tak aplikace musí zvládat dva základní procesy.

V první řadě video zrychlí, takže se celý svět hýbe nepřirozeně rychle. Základem time-lapse je ale také dokonalá stabilizace. Tu aplikace také zvládá. Funguje tak, že z originálního videa udělá výseč, kterou pohybuje tak, aby to vypadalo, že se video vůbec netřese. To má drobnou nevýhodu – vždy přijdete o „kus“ videa. Výsledná videa ale vypadají dobře. Můžete si také nastavit rychlost videa (až 12×) a sdílet ho na Facebook nebo Instagram.

V tuto chvíli je aplikace dostupná pouze pro iOS.

Stáhnout Hyperlapse

App Store (zdarma)

Zdroje: itunes.apple.com, mashable.com, wired.com

Diskuze ke článku
Filip Krejdl
Filip Krejdl
Naposledy upraveno: 27. 8. 2014 11:56
Já na Androidu používám Lapse it free a na "pokusy" mi to bohatě postačí...
JacoBee
No tak jelikož iOS 8 obsahuje time-lapse tak myslím že zbytečné :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze