Hudba Google Play se dočká velké aktualizace

2

Hudbu Play od Googlu čeká konečně po delším čase větší aktualizace, které překope jak zevnějšek, tak i vnitřek aplikace. Všechny verze, tedy Android, iOS a web, dostanou zbrusu nový grafický kabátek, který v pozadí ukrývá nový systém doporučování hudby na základě toho, co děláte a kde zrovna jste.

Už jste pravděpodobně viděli kontextuální karty v Google Now s informacemi, které vždy souvisejí s vaší polohou a aktivitou jako třeba let letadlem, návštěva tělocvičny či cesta do práce hromadnou dopravou. Nově bude právě i hudební aplikace fungovat na stejném principu a nabídne vám playlisty hodící se k aktivitě, kterou dokáže spolehlivě určit.

TIP! Google přesune navigační prvky. Inspiroval se mobilními Windows

Hudba Google Play

Navíc bude aplikace tento nový systém navrhování kombinovat se schopností učení se vašemu používání aplikace a vašim preferencím. Bude si tedy například pamatovat, že se každý pátek díváte na nově vydanou hudbu, případně, že po pracovních hodinách si vždy poslechnete trochu rocku. Tato doporučení budete moci vidět po každém přechodu na hlavní stránku Hudby Google Play.

Nově bude rovněž aplikace při online streamování hudby automaticky ukládat několik vašich oblíbených písní do vašeho zařízení, takže budete moci poslouchat naposledy poslechnuté a oblíbené písničky i bez internetového připojení. Pokud tedy nezapomenete svůj telefon vždy dobít (po vypnutí se mezipaměť s písněmi vymaže).

Všechny tyto novinky zní velmi lákavě a bude zajímavé sledovat, zda se Googlu povede alespoň trochu uživatelů odlákat od Spotify nebo Apple Music. Aktualizace aplikace se začíná rozšiřovat již od tohoto týdne, takže bychom si mohli vyzkoušet předělané prostředí už velmi brzy.

Stáhnout Hudba Google Play

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: blog.googl, thenextweb.com