Hudba Google Play konečně dorazila do Česka

24

Čeští uživatelé Androidu se konečně dočkali a už nemusí závidět majitelům iPhonů jejich iTunes, které tu již funguje dva roky. Google dnešním dnem spustil svou službu Hudba Google Play i u nás. Za neomezené poslouchání milionů domácích i zahraničních skladeb zaplatí v zaváděcí nabídce do 15. listopadu 129 Kč měsíčně.

Česká republika je jednou ze sedmi zemí, kde dnes Google startuje plnohodnotnou službu Hudba Google Play. Spuštění služby a zpřístupnění české produkce umožnila spolupráce české pobočky Google s místním Ochranným svazem autorským. „Velice mě těší, že jsme jako vůbec první kolektivní správce ve střední a východní Evropě dosáhli dohody se společností Google na licenčních podmínkách pro spuštění globální internetové hudební služby Google Play. Svět internetu nezná teritoriální hranice. Proto přicházíme s inovativním přístupem v licencování hudby na internetu, který opouští tradiční teritoriální způsob licencování,“ řekl k tomu Roman Strejček, předseda představenstva OSA.

Českým uživatelům právě zpřístupněná plnohodnotná verze Hudby Google Play přináší 3 klíčové funkce. Hlavní součástí služby je internetový obchod Google Play, který nabízí miliony písní z celého světa včetně české produkce. K dispozici je kompletní česká hudební produkce různých žánrů od známých i méně známých interpretů včetně kapely Lucie, Tomáše Kluse nebo Lucie Bílé.

V rámci Hudby Google Play uživatelé najdou alba a skladby téměř 50 hudebních vydavatelství včetně mnoha lokálních jako EMI, Championship Music, Sony Music, Supraphon a Universal Music. Uživatelé mají možnost nakupovat své oblíbená alba nebo je přidávat do své online hudební knihovny.

Pro ty, kteří si nechtějí kupovat skladby a alba jednotlivě, je zde služba Hudba Google Play Naplno, kterou mohou první měsíc vyzkoušet zcela zdarma. Pokud si jí předplatí do 15. listopadu, zaplatí za ní měsíčně 129 Kč. Po tomto datu stoupne měsíční poplatek na 149 Kč. V rámci této služby si můžete vytvářet interaktivní playlisty (tzv. rádia) podle vybrané skladby nebo interpreta, libovolně doplňovat, odstraňovat a znovu přidávat písničky do seznamu. Také můžete prohlížet doporučení předních hudebních expertů, vyhledávat skladby podle žánru a pomocí funkce “Okamžitý poslech” poslouchat hudbu, kterou uživatelům služba nabídne na základě jejich oblíbených skladeb.

Služba Hudba Google Play však má co nabídnout i těm, kteří nechtějí nakupovat hudbu. Umožňuje jim uložit si do své online hudební knihovny 20 000 vlastních skladeb. Veškerou zakoupenou i vlastní hudbu můžeteve svém počítači nebo na telefonech a tabletech s Androidem.

Stáhnout Hudba Google Play

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: googlepresscz.blogspot.cz

Diskuze ke článku
petrb
Taky mam obavu, ze v nasich koncinach, jen malo kdo koupi neco, co jde ukrast...bohuzel :-/ Myslim, ze i proto ma 90% lidi androida-radeji budu cumet na otravnou reklamu, ale mam to ZADARMO! :D
dave
okamžitě předplaceno, za 130 kč měsíčně .. v podstatě veškerá muzika na co si člověk dokáže vzpomenout ... bomba prostě... :)
Lubomír Čáslava
Lubomír Čáslava
Skvělá věc. Já sice chápu argument typu: "Co můžeš ukrást, není třeba platit" ale na stranu druhou mít za 130,- Kč měsíčně k dispozici co se mi zamane je přeci super. Nemusím nikam nic ukládat, stahovat atp. a riskovat postih za porušení autorských práv. Jediná vada na kráse je nutnost online připojení
PavelD
Zkousel jsem si stahnout jednu audioknihu, zakoupil jsem ji za 40Kc, ale bohuzel je to neprenostitelne na jine zarizeni. Je sice tam napsano, ze je to v MP3 320kbps, ale bohuzel se to ulozi do zakodovaneho formatu na mobilu a pokud nemate Root prava, tak se nedostanete ani k tomu souboru. Bohuzel, nejde ani stazene soubory ulozit na externi SD a plni mi to zbytecne pamet telefonu. Cili muj prvni a posledni nakup hudby od googlu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze