Huawei TalkBand B1: fitness náramek, se kterým si zavoláte

9

Huawei dnes na veletrhu MWC 2014 nepředstavilo pouze nové smartphony a tablety, ale i zajímavé příslušenství. Tento čínský výrobce si je vědom toho, že letošní rok bude ve znamení nositelné elektroniky a přišel s TalkBand B1. Nejsou to sice chytré hodinky, ale pouze fitness náramek. Nabídne však i funkci handsfree a nepotřebuje kabel.

Dominantním prvkem náramku Huawei TalkBand B1, který je 14,6 mm tlustý a váží 26 gramů, je zaoblený zakřivený 1,4" OLED displej, na kterém se zobrazují různé informace včetně času, takže náramek nakonec poslouží i jako hodinky.

Huawei TalkBand B1

Ve svých útrobách skrývá řada senzorů nutných pro fitness aktivity. Díky nim můžete sletovat takové parametry, jako je počet kroků, kilometrů i spálených kalorií. Chytrý náramek však dokáže monitorovat i délku a kvalitu spánku a nabízí i inteligentní budík a NAP funkci, která vám pomůže lépe odpočívat. Abyste nemuseli náramek sundavat ani ve sprše, splňuje stupeň krytí IP57, takže je částečně odolný před vniknutím prachu a přežije ponoření do hloubky jednoho metru po dobu 30 minut.

TIP: Vyzkoušeli jsme chytrý náramek LG Lifeband Touch (CES 2014)

Fitness funkce však nejsou to jediné, co náramek dokáže a NFC a Bluetooth ve verzi 4.1 nejsou určeny pouze pro přenos informací o uběhnutých kilometrech, ale přes vestavěný mikrofon a reproduktor můžete i telefonovat skrz spárovaný telefon. Z náramku totiž lze část s displejem vyjmout, dát na ucho a telefonovat stejně, jako s jakýmkoliv jiným BT sluchátkem.

TIP: Sony ukázalo náramek SmartBand, senzor Core a aplikaci Lifelog

Vestavěná baterie s kapacitou pouhých 90 mAh, která se nabíjí stejně jako u konkurenčního Nike FuelBand, přes microUSB, a nabití by mělo trvat dvě hodiny, má přitom vystačit až na šest dní. Užitečné je, že microUSB konektor je vestavěn přímo do pásku, k TalkBand nemusíte nic připojovat.

Huawei TalkBand B1 bude k dispozici kromě klasické černé a bílé i v pestrých barvách. Nejprve se začne prodávat v Číně a do Evropy by se měl dostat v průběhu druhého čtvrtletí za cenu 99 EUR.

Diskuze ke článku
suby
Vypada to dobre a zajimave
Tonda Jalůvka
Tonda Jalůvka
Souhlasím, ještě by mě zajímalo, jestli půjde spárovat se všemi androidy?
R.ee
Zajimavy pekny. Cinani se neskutecne zvedaji co se tyce mobilu a prislusenstvi (no i na poli ntb take) maji vetsinou i slusny ceny. Ted uz jen dostupnost v ktatle dobe :)
Maario
Sakra Apple, kde jsi ?! Rychle potrebuju iWatch nebo přejdu ke konkurenci!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze