Huawei T8830 s dvoujádrem a Androidem 4.0: v Číně za 104 dolarů

3

V našich končinách platí stále pravidlo, že lépe vybavený telefon je vždy dražší. Například v Číně je situace diametrálně odlišná. Slušný a výkonný telefon seženete takřka za pakatel.

Huawei v Číně uvedlo nový model s označením T8830, který u vás určitě nezíská obdiv za design. Jde o další nudnou placku, jejíž čelní stranu zabírá displej. Mnohem zajímavější je však cena, která činí jen 104 dolarů. Pokud bychom ji přepočetli na naši měnu, dostaneme částku lehce nad 2000 Kč. Říkáte si, že jde o jeden z levných Androidů, které máme i my na trhu?

Huawei T8830

Není tomu tak. Huawei T8830 by u nás hravě konkuroval modelům za trojnásobnou cenu. V jeho výbavě figuruje 4 palcový displej s rozlišením 800 x 480 pixelů a chráněný sklíčkem Gorilla Glass, dvoujádrový procesor MediaTek MT6517 s taktem 1,2 GHz či 512 MB RAM. Na zadní straně se nachází 3,2 megapixelový fotoaparát a v případě operačního systému počítejte s Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich.

O takto vybaveném modelu za tak nízkou cenu si na našem trhu můžeme nechat jen zdát. Server Gizchina.com však jeho cenu vidí stále poměrně vysoko. Zní to neuvěřitelně, ale v Číně lze najít i telefony s cenovkou kolem sta dolarů, které nabídnou 5 megapixelový fotoaparát a Android 4.1.

Zdroje: unwiredview.com, gizchina.com

Diskuze ke článku
Martas
Vzhled trochu jako G300. Mít tento hw ve své G300 tak bych byl spokojený.
Melisko
Čína vždy vypadala papierovo úžasne ale skutočnosť bola niekde inde.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze