Huawei připravuje Ascend P7 mini, u nás to bude Ascend G6 LTE

5

Příští týden pořádá Huawei v Paříži tiskovou konferenci, na které se očekává představení modelu Ascend P7. Nyní se dozvídáme, že se již brzy dočkáme také zmenšené varianty se 4,5palcovým displejem. Bohužel výbava nebude totožná s větším modelem.

Aktualizováno 28. 4. 2014 16:00

K celé situaci okolo případného Ascendu P7 mini se pro server hi-tech.mail.ru vyjádřilo ruské zastoupení Huawei, které uvedlo, že na níže zveřejněných snímcích se nachází Ascend G6 ve variantě LTE a tomu také odpovídají údajné specifikace. Jak nám potvrdilo i české zastoupení Huawei, Ascend P7 mini se skutečně chystá, ale jedná se pouze o variantu Ascendu G6 s LTE. Zatímco na některých západoevropských trzích ponese telefon název právě P7 mini, v České republice bude v prodeji jako Ascend G6 LTE, a to vedle klasické 3G varianty Ascend G6.

Původní informace z 28. 4. 2014 12:30

O Huawei Ascend P7 se spekuluje již nějaký ten pátek a všechny doposud známé informace najdete v našem souhrnném článku. Nově se však vynořily informace, že má Huawei v plánu rovněž model Ascend P7 mini se 4,5palcovým displejem, jehož rozlišení bude 960 × 540 pixelů. Pro srovnání uvádíme, že velký Ascend P7 by měl nabídnout 5palcový FullHD displej.

Huawei Ascend P7 mini

V další výbavě Ascendu P7 mini se objeví čtyřjádrový procesor Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz, grafická akcelerace Adreno 305 a 1 GB RAM. 8GB interní úložiště bude možné rozšířit paměťovými kartami. Spolehnout se budete moci na 8megapixelový zadní a 5megapixelový čelní fotoaparát. Prostředí zajistí bohužel starší Android 4.3 Jelly Bean, ale naopak potěší podpora LTE. Poslední informace hovoří ještě o baterii s kapacitou 2 000 mAh.

Huawei Ascend P7 mini

Huawei Ascened P7 mini by měl být představen spolu s Ascendem P7 příští týden 7. května. Cena mini verze se má pohybovat kolem 7 000 Kč.

Zdroje: hi-tech.mail.ru, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jab
Čili p7 mini je g6 s LTE. To je fakt bordel...
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Sa svet úplne zbláznil ! Že 4.5 je mini ! Pre mňa je 4.5-4.7 maximum ako uhlopriečka zariadenia s názvom mobil. Ostatné volám pádlo a lopata...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze