Huawei P8 Lite je oblíbený, prodalo se jej už 10 miliónů kusů

8

Čínský Huawei se dnes pochlubil velmi zajímavými čísly. V prvé řadě se skvěle prodává model P8 Lite spadající do střední třídy, a dále má výrobce za sebou nejúspěšnější měsíc leden ve své historii.

Huawei P8 Lite

Huawei P8 Lite byl oficiálně představen v dubnu loňského roku, jakožto mírně odlehčená varianta vlajkové lodi P8. Přesto si zachoval částečně stylový vzhled a především velmi dobrou výbavu, díky které se model P8 Lite stává jednou z nejlepších koupí v případě telefonů s cenou do 6 000 Kč. Zástupce střední třídy s 5palcovým HD displejem, výkonným hardwarem či 13megapixelovým fotoaparátem jsme si pochvalovali i v recenzi. O úspěchu však vždy rozhodnou uživatelé a ty Huawei P8 Lite rozhodně zaujal. Výrobce dnes oznámil, že se jej celosvětově za 9 měsíců prodalo 10 miliónů kusů a je nerozšířenějším zástupcem řady P8.

TIP! Recenze Huawei P8 Lite – Výkonný mistr kamufláže

Huawei P8 Lite

Celkově se totiž modelů P8, P8 Lite a P8 Max, který se u nás neprodává, prodalo přes 16 miliónů kusů. Za vyzdvihnutí stojí také fakt, že se modelu P8 Lite daří více na mimočínských trzích. Jde vůbec o první případ, kdy se nějakému modelu Huawei daří více ve světě než doma.

Huawei P8, P8 Lite a P8 Max

Zástupci Huawei si mohou celkově mnout ruce. V loňském roce dokázali prodat 108 miliónů smartphonů, což představovalo meziroční nárůst o 44 % a jednoznačné upevnění třetí příčky za Samsungem a Applem. Výrobce však pokračuje nadále a zaznamenal rekordní prodeje za měsíc leden. Za leden 2016 Huawei celosvětově prodal 12 miliónů chytrých telefonů a jde o rekordní 93% nárůst při meziročním srovnání. Současně je leden 2016 čtvrtým měsíce v řadě, ve kterém Huawei dokázal prodat přes 10 miliónů telefonů.

Huawei P8 Lite (recenze)

Technické parametry Huawei P8 Lite

Kompletní specifikace
Konstrukce143 × 70,1 × 7,7 mm, 131 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 620, CPU: 8×1,2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:25 hodin
Dostupnostkvěten 2015,
Graf ceny produktu Huawei P8 Lite poskytuje server Heureka.cz

Zdroj: Tisková zpráva Huawei

Diskuze ke článku
P8
Kvalitu lidi chtějí, nedivím se těmto výsledkům, jen tak dál.
Martin Čihák
Martin Čihák
Sám jsem uživatelem tohoto telefonu ai když jsem k androidu přešel vlastně z důvodu, že mi vrátili peníze za NL1020, na kterou už nebyly ND, tak jsem se zařízením vlastně i dost spokojen. Nevím, který bude můj další telefon, ale myslím, že kdyz to bude android, tak jedině s nástavbou od Huawei, neboť se to dobře používá. Bohužel, když se kouknu na portfolio telefonů Huawei nebo Honor, tak nevím či bych si zatím vybral, všechny ty telefony jsou stejné a nepřijde mi, že bych si nějak extra pomohl, kdybych přešel právě z levného a zároveň dobře použitelného Huawei P8 lite
Milada Čaloudová
Milada Čaloudová
Taky mám P8 Lite. Této zprávě se nedivím, zatím nejlepší telefon, jaký jsem kdy měla. Příště zase Huawei. :)
Martin
Když jsem ten tel držel P8 lite tak mě hodně nadchl a je to parádní tel, ale nekoupil jsem si ho, ale pokud bude P9 lite tak si ho rozhodně pořídím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze