Huawei nadále roste, za 3. čtvrtletí dodal 16,8 miliónů smartphonů

5

Čínský Huawei se stále dere kupředu. Daří se jeho modelům a za třetí čtvrtletí výrobce celosvětově dodal téměř 17 miliónů chytrých telefonů. Největší rozmach byl pak zaznamenán na Středním východě a v Africe.

Čínský výrobce Huawei se v posledních měsících drží stabilně na třetí pozici v počtu prodaných chytrých telefonů. Tato příčka mu bude zřejmě náležet i nadále. Dnes zveřejnil svá čísla a za uplynulé tři měsíce celosvětově dodal 16,8 miliónů chytrých telefonů. Loni to přitom za stejné období bylo 12,7 miliónů a v roce 2012 dokonce jen 7,6 miliónů kusů. Výrobce může rovněž těšit, že 26 % z prodaných telefonů tvoří modely ze střední a vyšší třídy.

Huawei

Největší nárůst Huawei zaznamenal v regionu Střední východ a Afrika, kde došlo meziročně k nárůstu o 322 %. Obliba značky přetrvává i na domácím trhu, kde nárůst činí 18 %. Značnou měrou se na úspěchu za třetí čtvrtletí podílí i Huawei Ascend Mate 7, který se sice začal prodávat zatím jen na několika málo trzích a až v září, ale i tak stihl doputovat k více než miliónů uživatelů.

Zdroje: twitter.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Peter
Sam mam G630 a nedam na ten fon dopustit. Od Huawei sa mozu ucit ostatny vyrobcovia srategiu, ze nie vzdy treba na kazdom vyrobku za kazdu cenu zarobit. Ale na prvom mieste je potreba a spokojnost zakaznika. Vsak Apple a Samsung.
Nightmare
Tiez mam jeden Huawei a neni mu co vytknut ba je...jedna vec keby boli Aktualizacie alebo a este jedna mala chyba krasy...mohli by nieco urobit s tymi procakmi vlastnej vyroby
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Dle mého žiadne prekvapenie. Osobne som si pred týždňom kúpil Huawei P7 a som pozitívne prekvapený kvalitným spracovaním, materiálmi, prostredím v mobile atď... Hold Čínancou sme naučili ako robiť kvalitné mobily a teraz zničia cenou všetkých "značkových" výrobcov.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze