Huawei možná chystá Ascend P6 s rychlejším procesorem

6

Huawei letos představil model Ascend P6, který stal stylovým a dobře vybaveným chytrým telefonem s Androidem. Čínský výrobce s ním zažívá nečekaný úspěch a proto nás nepřekvapuje, že se prý již chystá nástupce s vyšším výkonem.

Huawei logo (správné!)

Huawei Ascend P6 byl představen v červnu letošního roku. Jde o stylový telefon lákající na extrémně malou tloušťku, která činí pouhých 6,2 milimetrů. Potěší rovněž hodnotné materiály nebo kvalitní IPS HD displej, který lze ovládat v rukavicích. Nevídaný je rovněž 5megapixelový fotoaparát na čelní straně. Prostředí zajišťuje Android 4.2 Jelly Bean a pohon čtyřjádrový procesor K3V2 s taktem 1,5 GHz. A právě ten byl terčem kritiky, neboť mu lehce docházel dech.

TIP! Recenze Huawei Ascend P6 – štíhlý začátek nové éry

Současný Huawei Ascend P6

To by mohl vyřešit přímý nástupce, jakýsi evoluční model s údajným označením Ascend P6S. Jeho hlavní předností by měl být výkonnější procesor. Mělo by jít o typ Huawei K3V2+ se čtyřmi jádry a taktem 1,6 GHz. Prozatím není jasné, o kolik bude nový procesor silnější, nicméně máme k dispozici alespoň výsledky benchmarku AnTuTu. Původní model dosáhl výsledku 14 378 bodů. Nový model se pyšní výsledkem 22 270 bodů, což je poměrně výrazný rozdíl. O dalších případných inovacích prozatím nic nevíme. K představení inovovaného modelů by dle spekulací mohlo dojít na přelomu listopadu a prosince.

Zdroje: androidcommunity.com

Diskuze ke článku
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Nech tam daju napr snapdragon S4 alebo ovela lepšie 600ku baterku aspon 2500 a cenu do 400€ a beriem (aj za cenu že bude "tučnejši") :)
michael.z
P6 mě vážně nejvíc zaujala zpracováním displeje, tam velký palec nahoru
Pato
Inac ak by spravili verziu 16 giga pamete plus Micro sd a vykonejsi procesor to by bolo super
pedes
Výkonný smart to je to je bez diskuze. Zvýšení výkonu by mohlo být spíše dáno záměrem cílit i na skupinu uživatelů, kteří jsou zaměřeni na náročnejší hry, takže by se asi mohlo jednat primárně o výkonější graf. čip.
Protože procesor je docela ok a paměť 2GB také.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze