Huawei MediaPad X2: sedm palců s LTE i Dual SIM

12

Před rokem představil Huawei na veletrhu MWC svůj sedmipalcový tablet s telefonními funkcemi MediaPad X1. Rok se s rokem sešel a na letošním ročníku MWC 2015 přichází s druhou generací MediaPad X2. Opět nechybí ani mobilní konektivita a kromě rychlých dat přes LTE u něj Huawei přidal dokonce podporu technologie Dual SIM.

Huawei MediaPad X2 zaujme na první pohled svou strukturou leteckého hliníku, která mu přidává na eleganci a ostudu neudělá ani v business sféře, ale i svou tloušťkou. Huawei se chlubí, že s pouhými 7,28 milimetry se jedná o nejtenčí sedmipalcový tabletofon na světě. Nutno však podotknout, že loňský model byl tenký 7,18 milimetrů.

Novinka není nicméně pouze tenká, ale je celkově velice kompaktní, čehož bylo stejně jako loni dosaženo i extrémně tenkými rámečky kolem displeje, který tak pokrývá 80 procent čelní plochy. Díky tomu má na šířku 104 milimetrů a na výšku 184 milimetrů. Ručička hmotnosti se pak vyšplhala na příjemných 239 gramů.

Huawei MediaPad X2

Použitý displej je opět IPS, ale vyrobený technologií LPTS, která má zaručit ostrý obraz s dynamickým barevným podáním. Na sedmipalcové úhlopříčce se může pochlubit, stejně jako loni, vysokým rozlišením 1 920 × 1 200 pixelů, což nám dává vynikající hustotu pixelů 323 ppi. Displej nabízí pozorovací úhly až 178° a technologie CABC automaticky upravuje jas tak, aby bylo zajištěno efektivní řízení baterie.

Osm 64bitových jader pro extrémní výkon

Ta skutečná vylepšení se však skrývají uvnitř. Huawei použil svůj vlastní osmijádrový 64bitový čipset Kirin 930 taktovaný na 2,0 GHz. Tomu navíc sekunduje grafický čip Mali-T628 a mikrojádro i3, což má umožnit hrát hráčům i ty nejnáročnější 3D hry i ve vysokém rozlišení. Kvalitu zážitku z her i filmů podtrhuje i kvalitní zvuk, který zajišťuje Smart PA čip s podporou DTS surround sound.

Huawei MediaPad X2

Co se týče RAM nabídne Huawei hned dvě varianty. Ta standardní s hliníkovým vzhledem přichází s 2 GB RAM a interní pamětí 16 GB. Exkluzivnější varianta se zlatým povrchem pak bude mít 3 GB RAM a dvojnásobné úložiště o kapacitě 32 GB.

LTE a Dual SIM

Nechybí ani LTE konektivita. Čipset podporuje připojení přes LTE CAT6 s rychlostí downloadu až 300 Mb/s. Vybavený je však i 2.4GHz duální Wi-Fi anténou, která zajišťuje kvalitní příjem Wi-Fi ve verzích 802.11 a/b/g/n kdekoli a kdykoli. Dále je zde i Bluetooth 4.0 s A2DP, EDR, LE. Přestože telefonování s tabletem u ucha není zrovna pohodlné a budí poměrně dost velkou pozornost. Novinka je vybavena podporou Dual SIM, které je populární zejména v asijských zemí. K dobré kvalitě hovoru pak napomáhá i duální mikrofon pro redukci šumu.

Z výbavy pak nemůžeme zapomenout ani na 13Mpx zadní fotoaparát, u kterého výrobce slibuje vysoký výkon při slabě osvětlených scénách. Vybavený je i funkcí dodatečného ostření už vyfocených snímků nebo bezdotykovým snímáním. Všechny milovníky selfie pak potěší přední širokoúhlá 5Mpx kamera se světelností f/2,4.

Huawei MediaPad X2

O napájení se postará integrovaná Li-Pol baterie s kapacitou 5 000 mAh. To by podle Huawei mělo stačit na celodenní intenzivní práci. S tabletem můžete papírově 12 hodin streamovat video, 15 hodin surfovat po internetu nebo 60 hodin poslouchat hudbu.

O koncové ceně stejně jako o dostupnosti nového tabletu Huawei mlčí. Pouze uvedl, že oba údaje zveřejní později u konkrétních trhů.

Technické parametry Huawei MediaPad X2

Kompletní specifikace
Konstrukce183,5 × 103,9 × 7,3 mm, 239 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 7" (1 200 × 1 920 px)
Fotoaparát13 Mpx, autofocus
ChipsetHuawei Kirin 930, CPU: 8×2 GHz, GPU: ARM Mali-T628 MP4
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 16 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systém
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Milan
Konečne! smiali sa činanom...a pozrite sa? vybava, material.tenké ramčeky, dual SIM..takto ma vyzerať tablet! Huawei je naozaj príjemne prekvapenie a jeho progres je úžasný...
Frank
A pásma LTE? GSMArena uvádí, že Huawei MediaPad X2 nemá LTE 800MHz, což je u nás problém, pokud se tedy u nás vůbec bude prodávat..
Frank
Myslím, že u nás bude LTE 800mhz chybět, protože jej používají všichni 3 operátoři
Frank
Tzn. že např. T-mobile vysílá souběžně v pásmu 800 a 1800 MHz, čili kde je 800 MHz, tam je 1800 MHz a obráceně?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze