Huawei Mate S s Force Touch displejem odhalen (2× aktualizováno)

17

Nepovedlo se uhlídat další model, tentokrát se únik kompletních informací týká modelu Huawei Mate S, který bude lákat na 5,7palcový displej s technologií Force Touch nebo špičkovou výbavu s procesorem Kirin 935, 3 GB RAM, 20megapixelovým fotoaparátem, novým Androidem nebo samozřejmě podporou rychlých dat v sítích LTE.

Aktualizováno 2. 9. 2015

Pouhých několik hodin před oficiální premiérou unikají krásné živé fotky nového Huawei Mate S, který se ukazuje ve zlatém provedení a působí opravdu povedeným dojmem.

Aktualizováno 1. 9. 2015

Představení nového Huawei Mate S je zřejmě již hotovou věcí. Výbavu velmi pravděpodobně známe a nyní unikají další fotografie, které odhalují displej s poměrně tenkými rámečky či kovová záda se čtečkou otisků prstů. Moudřejší bychom měli být již zítra. V 15:00 má totiž Huawei v rámci veletrhu IFA svou tiskovou konferenci.

Huawei Mate S

Původní článek z 24. 8. 2015

Huawei připravuje novinku jménem Mate S. Již jen takováto spekulace by stačila, abychom se mohli těšit. Jenže výrobce svůj model vůbec neuhlídal a jeho podoba i kompletní specifikace unikly skrze obchod oppomart.com. Můžeme se tak s předstihem podívat, na co nás novinka bude lákat.

Huawei Mate S

Svým vzhledem patrně nepřekvapí, neboť bude věrný řadě Mate. Konečnou podobu však neznáme, neboť v obchodě je velmi pravděpodobně použitá fotografie modelu Mate 7. Novinka však bude menší a to díky „jen“ 5,7palcovému displeji s FullHD rozlišením. Překvapivě Huawei u displeje nasadí technologii Force Touch, která dokáže rozeznávat styl dotyku, respektive jeho intenzitu a dle toho měnit požadované úkony. Totožný displej by se měl objevit také u nových iPhonů, avšak Huawei Apple v případě telefonů zřejmě předběhne.

Novinka se má pyšnit velkým výkonem díky osmijádrovému procesoru Kirin 935 nebo 3GB operační paměti typu DDR4. Radost jistě udělá interní úložiště o velikosti 64 GB. Prozatím nevíme, zda budou podporovány paměťové karty. Prostředí zajistí operační systém Android 5.1 Lollipop spolu s nadstavbou Emotion UI 3.1. Kromě technologie Force Touch by Mate S mohl lákat i na čtečku otisků prstů, která bude umístěna na zadní straně. Po zkušenostech z modelu Mate 7 se opravdu těšíme, neboť řešení od Huawei se ukázalo jako velmi praktické.

Šetřit výrobce nehodlal ani na fotoaparátech, kdy hlavní nabízí 20 megapixelů a čelní kamerka 8 megapixelů. Nadějně to vypadá také s výdrží na jedno nabití, neboť kapacita baterie se vyhoupla na 4 100 mAh. Samozřejmostí je pak podpora sítí LTE, avšak na výčet všech pásem si ještě budeme muset počkat.

Huawei Mate S by se měl představit na blížícím se veletrhu IFA 2015, avšak díky dnešnímu úniku nás patrně již ničím nepřekvapí. Nicméně musíme upozornit, že se specifikace mohou měnit. Například rozměry jsou totiž zcela shodné se starším modelem Mate 7, a to v případě novinky s menším displejem působí nezvykle. V prodeji jej pak očekáváme během letošního podzimu. Cena by měla startovat na částce 599 dolarů bez daně. Očekáváme tedy cenu kolem 16 000 Kč s daní.

Technické parametry Huawei Mate S

Kompletní specifikace
Konstrukce149,8 × 75,3 × 7,2 mm, 156 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 935, CPU: 4×2,2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: ARM Mali-T628 MP4
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:38 hodin
DostupnostQ4 2015, 17 590 Kč

Zdroje: oppomart.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Hexagon Re-Pack
No neviem. Osobne som cakal nieco mensie,tusim sa spominalo nieco okolo 5 palcov. A na to,ze to je Huawei,sa mi zda 16 000kč moc. Ach,kde je ten Huawei,ktory startoval na maximalne 12 000 (viz P6 a P7),coraz viac zvysuju cenu,ale podpora ziadna. V Cine mozno dobry krok,ale tu v EU to bude pravdepodobne nepredajne,pretoze Note 4 toto predci snad vo vsetkom.
Hexagon Re-Pack
A kde je ten Mate s 5 palcovym displejom? Ale to je jedno,cena je prilis vysoka a nikto si nekupi Huawei za 16 000. Ved za rovnaku cenu je S6,Note 4 ci iPhone 6. Kebyze to je za 12 000,to by bolo dobre,ale 16 000 je uz moc. P8 je zatial top,ale je skoda ze jediny,kto predava vodeodolne telefony je Sony a vo vypredaji S5.
LaBrie
Toto mi nesedi - "Novinka však bude menší a to díky „jen“ 5,7palcovému displeji s FullHD rozlišením". O par riadkov dalej "Například rozměry jsou totiž zcela shodné se starším modelem Mate 7, a to v případě novinky s menším displejem působí nezvykle".
Pentagon
To je fičák, diskuzi pod článkem okupují pouze slováci :). Nic proti vám nemám, jen dotaz, žijete v ČR, nebo na území Slovenska a jaký je důvod, že jste na českém webu? Nemáte žádné vlastní? Nebo jsou v příliš špatném stavu? Čistě otázky ze zvědavosti :) Osobně jsem nikdy neměl důvod hledat něco číst na slovenských webech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze