Huawei Honor 3 oficiálně představen, je voděodolný

12

Čínský Huawei představil v pořadí již třetí generaci oblíbeného modelu Honor. Huawei Honor 3 pokračuje v nastavené laťce nabízení velmi zajímavé výbavy. Nabízí velký HD displej, čtyřjádrový procesor, 2 GB RAM či třináctimegapixelový fotoaparát. Vítanou novinkou je zvýšená odolnost proti vodě, což se jistě hodí.

Vzhled telefonu se nikam příliš neposunul, nicméně to není vyloženě škoda. Uživatelé dostanou to, nač jsou zvyklí. Rozměry telefonu činí 133 × 67,2 × 9,9 milimetrů a hmotnost se zastavila na 138 gramech, což je solidní hodnota. Honor 3 je spíše zaoblený telefon a očekáváme pohodlný uchopení do rukou. IPS Displej nám opět povyrostl a aktuálně se pyšní 4,7palcovou úhlopříčkou. Rozlišení zůstalo na hodnotách 1280 × 720 pixelů. Nad displeje jsou pak nezbytná čidla a čelní kamerka schopná nahrát HD video. Pod displejem tradiční trojice tlačítek.

Huawei Honor 3 - oficiální fotografie

V případě procesoru Huawei vsadil na vlastní čtyřjádro K3V2 s taktem 1,5 Ghz. V tomto ohledu je nutné zmínit, že totožný procesor jsme viděli už u Honoru 2, výkon mu nechyběl, avšak jisté problémy představovala kompatibilita s aplikacemi. Potěší pak 2 GB RAM. Interní paměť nabízí průměrných 8 GB, avšak slot pro paměťové karty nechybí. Prostředí zajišťuje operační systém Android 4.2.2 Jelly Bean, nad kterým bdí nadstavba Emotion UI 1.6.

Třetí generace Honoru přináší vítanou novinku v podobě zvýšené odolnosti. Konkrétně se chlubí certifikací IP57, která zaručuje částečné krytí proti prachu a telefon můžete až na 30 minut ponořit do jednoho metru pod vodu. Bude tak například možné fotografovat pod vodou, k čemuž využijete 13megapixelový fotoaparát s automatickým ostřením a přisvětlovací LED diodou. Nechybí digitální zoom a natočíte také FullHD video. Z dalších funkcí můžeme zmínit HDR, fotografování panoramat či ostření pomocí dotyku.

Honor 3 se chlubí zvýšenou odolností

Naopak byste ve výbavě mohli postrádat NFC, které čínští výrobce ustavičně ignorují. Totéž platí pro USB OTG. Vystačit si tak budete muset s Wi-Fi a Bluetooth 3.0. Zapomenout musíte rovněž na LTE. Maximem je HSDPA s rychlostí 21 Mb/s. Pokud se řekne Honor, mnoho z vás si jsitě vybaví dlouhou výdrž. Tou nás například druhá generace dokonale oslnila. Totožnou baterii nabízí i Honor 3, avšak je zde větší displej. Výdrž tedy bude zřejmě o něco slabší.

Huawei Honor 3 je prozatím k dispozici pouze na čínském trhu za cenu zhruba 233 euro, což je v přepočtu nějakých 6 000 Kč. V dalších měsících jej však výrobce jistě pošle i na ostatní trhy a do Vánoc se, doufejme, dočkáme i u nás v České republice.

Technické parametry Huawei Honor 3

Kompletní specifikace
Konstrukce133 × 67,2 × 9,9 mm, 138 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 208 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetHuawei K3V2, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 150 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ4 2013, ?

Zdroje: unwiredview.com, vmall.com

Diskuze ke článku
Kotlik Martin
Kotlik Martin
Nechápu, proč zvětšovali displej. Kdyby ho zmenšili tak na 4,3", udělali by lépe.
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Ten SoC nevyrába priamo Huawei, ale spoločnosť HiSilicon, ktorú založili :) Len škoda, že to je staršia architektúra, dvojjadrový Cortex A15 by bol určite efektívnejší.
A tá cena je vzhľadom na výbavu doslova vynikajúca :)
honza
Cena 6000 Kč? Ještě daň a nějaký kraviny a je z toho 7-8k
Jirka
Mám Honor 2. Aktualizace se asi nedočkám...tak ho prodám, protože se mi nelíbí, jak výrobce ignoruje starší verze mobilů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze