Huawei představil novinky P9 a P9 Plus: Sledujte on-line

8

Huawei dnes v Londýně na tiskové konferenci, které se účastníme i my, chystá odhalení své nové vlajkové lodě pro letošní rok. Ponese název P9, zaujme dvěma fotoaparáty na zadní straně, tenkým kovovým tělem a špičkovou výbavou. Huawei ale představí také levnější variantu Lite a velkou verzi Plus. Sledujte konferenci on-line v tomto článku.

Stává se již tradicí, že Huawei svůj špičkový telefon představuje na samostatné akci mimo veletrhy a nejinak tomu je i letos. V Londýně chystá na obrovské tiskové konferenci v Battersea odhalit vlajkovou loď s označením P9. Společně s ní bychom se měli dočkat také levnější varianty s přídomkem Lite a tabletofonu s označením Max nebo Plus. Podle posledních informací chystá Huawei také představení nové generace chytrého náramku.

Níže v článku naleznete on-line textový přepis tiskové konference a v případě, že bude zveřejněno, tak rovněž video. Pro nejnovější informace sledujte mobilenet.cz také na sociálních sítích.

Huawei P9

Huawei P9

Díky únikům informací v posledních dnech a týdnech víme vcelku podrobně, na jakou výbavu se u novinek můžeme těšit. Huawei P9 by se měl pochlubit 5,2palcovým Full HD displejem v tenkém kovovém těle. Zaujme velmi malá tloušťka zařízení, pouze 6,4 milimetrů. Největším lákadlem má být duální fotoaparát na zadní straně s rozlišením 12 megapixelů a optickou stabilizací. V další výbavě se objeví podpora dvou SIM karet, globální LTE a baterie s kapacitou 3 000 mAh. Pod kapotou se objeví tovární procesor Kirin 950 spolu se 3 GB RAM a 32GB úložištěm.

Huawei P9 Plus

Doslova obrem bude varianta P9 Plus, která nabídne 6,2palcový Quad HD displej. Výkonnější bude i procesor, výrobce nasadí typ Kirin 955 se 4GB operační pamětí a 64GB úložištěm. Prostředí dostane na starost opět dvojice Android 6.0 a Emotion UI. Výrobce i u velkého telefonu zachová tloušťku 6,4 milimetrů, jenže údajně bohužel i baterii s kapacitou 3 000 mAh. Vylepšení najdeme u čelní kamerky s 8 megapixely, zadní duální fotoaparát nabídne opět 12 megapixelů a optickou stabilizaci.

Huawei P9 Lite

Nejlevnější model řady P9 si vystačí jen s 5palcovým displejem a Full HD rozlišením. Pod kapotou už Huawei nevsadí na svůj procesor, ale objeví se zde Snapdragon 650 společně se 2 GB RAM. Interní úložiště poskytne 16 GB. U fotoaparátů se mnoho měnit nebude a i v případě Lite verze počítejte s duálním zadním fotoaparátem s rozlišením 12 megapixelů a optickou stabilizací. Čelní kamerka nabídne 5 megapixelů. Kapacita baterie poklesne na 2 500 mAh.

Huawei P9 Lite
Huawei P9 Lite
Diskuze ke článku
Grom51
Proč nestreamujete přes Youtube live ? a máte pořád ten deb*** periscope
Richard
hmm Leica..asi sa mozme tesit na mozneho fotomobil krala..
ADHI
Živý přenos je přes Periscope.. https://www.periscope.tv/w/1MnxnONbXaoKO
Pavel Cipisek Kulla
Pavel Cipisek Kulla
a video je kde? z konference

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze