Huawei Ascend W1 představen: premiéra s Windows Phone 8

Na včerejší tiskové konferenci Huawei byly ukázány dvě novinky s Androidem, avšak na model s Windows Phone nedošlo. Huawei nicméně prozradil specifikace chystaného modelu Ascend W1, který bude představovat střední třídu se systémem Windows Phone 8 a čtyřpalcovým displejem. Zároveň také víme, že je v plánu obří model s Windows Phone.

Huawei Ascend W1

Představení modelu Ascend W1 zůstalo včera v pozadí, pódium patřilo totiž špičkovým novinkám s Androidem. Huawei ale přeci jen rozeslalo novinářům tiskovou zprávu a telefon v zákulisí představilo. Telefon je možné si v Las Vegas i vyzkoušet, takže jej bereme jako oficiálně představený. První telefony výrobce s Windows Phone 8 bude lákat na barvičky, o čemž svědčí unikající obrázky s modrým zadním krytem. K dispozici bude ještě v růžové, černé a bílé variantě. Rozměry telefonu činí 124,5 x 63,7 x 10,5 milimetrů, hmotnost pak činí 120 gramů. Do tohoto těla Huawei zasadil čtyřpalcový displej s klasickým rozlišením 800 x 480 pixelů a vměstnala se také baterie s dobrou kapacitou 1950 mAh. O pohon operačního systému Windows Phone 8 se bude stará Procesor Qualcomm MSM 8230-3 se dvěma jádry a taktem 1,2 GHz. Střední třídu pak jasně dokazuje menší paměť RAM s kapacitou 512 MB. Je tedy vidět, že hlavním konkurentem bude již prodávané HTC 8S, které nabídne v podstatě stejnou výbavu. A jelikož už HTC 8S jsme chválili za vynikající výdrž baterie, zde to bude zřejmě ještě lepší.

Huawei Ascend W1: oficiální fotografie

Interní paměť by se měla pohyboval kolem 4 GB, avšak bude ji možné snadno rozšířit paměťovými kartami micro SD. Problémem však je, že u Windows Phone 8 není možné na paměťovou kartu instalovat aplikace, je určena pouze pro multimédia. Za zmínku jistě stojí také fotoaparát s rozlišením 5 megapixelů, automatickým ostřením a LED diodou. Hardwarová spoušť na pravém boku je samozřejmostí. Umožněn bude též záznam videa v maximální kvalitě 720p. Z další výbavy lze určitě vypíchnout přítomnost čipu NFC, které konkurenčnímu HTC chybí.

To však není vše, co má Huawei v plánu. Richard Bhudhikanon, produktový manažer výrobce, totiž prozradil, že je v plánu také obří model s operačním systémem Windows Phone 8. Údajně by mohlo jít o dvojiče včera představeného modelu Ascend Mate. Toho bychom se také mohli dočkat příští měsíc v Barceloně. Zdá se tedy, že si Huawei veletrhy rozdělil. CES patřil Androidu a MWC se ponese v duchu Windows Phone.

Ascend W1 na živých snímcích

Technické parametry Huawei Ascend W1

Kompletní specifikace
Konstrukce124,5 × 63,7 × 10,5 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Plus MSM8230, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémWindows Phone 8
Akumulátor1 950 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 3:04 hodin
Dostupnostbřezen 2013, 5 000 Kč

Zdroje: asia.cnet.com

Diskuze ke článku
Karlos
Huawei se pěkně rozjíždí :-) Jsem zvědavej jak se jim ty telefony povede odladit....
Sam
Ja som zvedavy na cenu, či bude rovnaká ako pri HTC 8S alobe či bude lacnejší.......
Petr
Hmmm další ze statečných s vnitřní pamětí 4GB - tímto se "moderní" telefon stává nezajímavým. Leda, že by přišla aktualizace ze strany Microsoftu a umožnila instalaci apps na rozšířené úložiště. Jinak tomu nerozumím a nechápu, výrobce přece ví o problému s vnitřní kapacitou pamětí a tím pádem omezení uživatele.
mmme
Nechápu tyhle microsoftí vychytávky. Voni se maj snažit získávat větší podíl na trhu a ne to zabíjet malou pamětí. Úplná nelogičnost.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze