Huawei Ascend Mate 2 nedostane KitKat, ale přímo Lollipop

2

Není tomu tak dávno, co Huawei potvrdilo, že nechystá vydat aktualizaci Android 4.4 KitKat pro svůj Ascend Mate 2. O to více je překvapující nová zpráva, která je pro uživatele ještě přívětivější než Android 4.4 KitKat. Ascend Mate 2 totiž nakonec dostane nejnovější Android 5.0 Lollipop

Huawei mění svoje původní rozhodnutí, ve kterém stálo, že letošní model Huawei Ascend Mate 2 nedostane Android 4.4 KitKat a zůstane na verzi Jelly Bean. Huawei zprávu po vlně nevole stáhlo a nyní se uživatelé dočkali příjemného překvapení, jelikož Mate 2 nezůstane pozadu a dostane do vínku ne Android 4.4 KitKat, ale rovnou 5.0 Lollipop, tedy nejnovější verzi operačního systému od Googlu.

TIP: Huawei u nás začalo prodávat model Ascend G7: vyjde na 8 000 korun

Huawei Ascend Mate 2

To je bezesporu příjemná zpráva a vdechuje tak zařízení život, který by byl se starším operačním systémem značně zkrácený. Malou vadou na kráse je však datum vydání, které nebylo specifikováno a bylo omezeno na jednoduché „v první polovině příštího roku.“ I to je ale lepší než nic a Huawei si tak částečně napravilo reputaci.

Zdroje: blog.gethuawei.com, androidpolice.com