Huawei Ascend GX1: dostupný tabletofon na obzoru

4

Čínský Huawei hodlá rozšířit svou řadu Ascend o další tabletofon s šestipalcovým displejem. U modelů střední třídy se sice ušetří na displeji či výkonu, avšak dostane se na podporu rychlých dat v sítích LTE.

Připravovaný Huawei Ascend GX1 by měl být po vzhledové stránce spíše tuctovým zařízením se zaoblenými hranami a rozměry 161 × 84,5 × 9,55 milimetrů. Za opravdu velkými rozměry stojí šestipalcový displej s HD rozlišením. Pod kapotou by se pak měl nacházet čtyřjádrový procesor s taktem 1,4 GHz a 1 GB RAM. 8GB interní paměť bude snadno rozšiřitelná paměťovými kartami. O přísun energie se postará baterie o kapacitě 3 500 mAh.

Huawei Ascend GX1

V případě prostředí máme očekávat Android 4.4.2 KitKat. Uniklé informace hovoří také o fotoaparátech, kdy na zadní straně bude 8megapixelový snímač a nad displejem fotoaparát s rozlišením 2 megapixely. V případě startovní ceny se hovoří o zhruba 255 dolarech, což je v přepočtu přibližně 5 500 Kč.

Zdroje: gizmochina.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
No
Zda se mi to, nebo se znami vyrobci vice zameruji na nove tabletofony a vyroba novych modelu tabletu klesa ?? Mne to prijde logicke, tablet je totiz velka obluda - k nicemu - stejne clovek potrebuje ultrabook nebo moderni PC (male, s ssd, atd)
Andrej Michalek
Vzhladom na cenu Xperie Z Ultra ktorá rozbíja konkurenciu je to zbytočný model....
Luky
Koupil jsem si ipad a leží v šuplíku. Vše zastoupí má Nokia Lumia 1320 se 6"

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze