HTC vykazuje za únor extrémně nízké příjmy. Pomůže mu HTC 10?

28

HTC vydalo svou finanční zprávu za minulý měsíc a čísla to nejsou vůbec pozitivní. Ukazuje se, že HTC dosáhlo za únor pouhých 128 milionů dolarů příjmů. To je o více jak o polovinu méně než ve stejném období minulého roku.

V únoru 2015 na tom byl tchajwanský gigant o mnoho lépe s příjmem 261 milionů dolarů, což je víc jak o polovinu více, než za únor 2016. Ještě ponuřejší je ale fakt, že si HTC pohoršilo i oproti lednu 2016, a to o celých 35 %. Leden je navíc prvním měsícem po Vánocích a příjmy jsou za celý rok jedny z nejhorších.

TIP: HTC 10 uniká na oficiálním videu, podívejte se (22× aktualizováno)

Pomůže HTC v ziscích chystaná vlajková loď HTC 10?

Naneštěstí pro HTC je to tedy další špatný měsíc v řadě. Za čtvrté čtvrtletí roku 2015 vykázalo HTC čistou ztrátu ve výši 101 milionů dolarů, přičemž výnosy činily 766 milionů dolarů. Společnosti ale neschází optimismus a sází na budoucí vlajkovou loď HTC 10. Ta by měla být podle nejnovějších informací představena 19. dubna.

Zdroje: investors.htc.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Mato
HTC ide proti základným ekonomickým princípom dopytu a ponuky. Keď je malý dopyt po ich smartfonoch tak predsa nemôžu chcieť také marže za kus ako samsung alebo apple. Teda jednoznačne mali ísť ceny dole, a nie ako to spravili napr pri A9 že ceny šli dokonca po mesiaci hore. A počúvať kritiku keď sa 10 z 10 recenzentov sťažuje na veľké ramiky pod a nad displejom tak a tým niečo spraviť. Recenzie sú v dnešnej dobe silnou zbraňou.
Marek
Podle me je z tech sracek vytahne VR, takze HTC Vive
Lucas
No čekal jsem, že titul o nejošklivější vlajkovou loď roku 2016 už nikdo LG nevezme, ale očividně jsem se spletl :)
Filip
Takže HTC A9 je nevytáhlo z červených čísel? Kde udělali inženýři z HTC chybu?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze