HTC je zpět! Modelem U23 Pro upozorňuje, že má stále co nabídnout

První dojmy včetně videa
9
HTC je zpět! Modelem U23 Pro upozorňuje, že má stále co nabídnout
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • HTC U23 Pro míří do vyšší střední třídy
  • Potěší bezdrátové a reverzní nabíjení
  • Dostalo se i na zvýšenou odolnost, OLED displej a 120Hz snímkovací frekvenci

O značce HTC nebylo v souvislosti se smartphony delší dobu slyšet, naposledy jsme v redakci testovali HTC Desire 21 Pro 5G, na sklonku roku 2021. Ještě předtím šlo o model U12+, to se bavíme o polovině roku 2018. V době, kdy výrobci „chrlí“ jeden smartphone za druhým jde HTC úplně jinou cestou a soustředí se primárně na virtuální realitu.

HTC je zpět! Model U23 Pro volá po vaší pozornosti

To se však mění, novinkou v nabídce je model U23 Pro, který se představil v květnu tohoto roku a nyní exkluzivně dorazil i k nám do redakce.

Design: je to HTC

HTC se může snažit maskovat jak chce, přesto je na první pohled rozpoznatelné. Co se týká designu, jde o typickou placku, bohužel bez hodnotnějších materiálů. Rámeček je plastový, záda také, ale ve velmi elegantní matné povrchové úpravě, která působí jak pogumovaná. Originální, to se nám líbí. I přes méně prémiové materiály nechybí zvýšená odolnost IP67.

Osobně mi design, alespoň ze zadní strany, evokuje Samsungy, nejvíce asi Galaxy A33 5G. S tím sdílí zvýšenou odolnost, matná záda i lehce vystouplý modul fotoaparátu.

Displej: to se povedlo

Displej je chloubou mobilu. Jde o 6,7" OLED panel se 120Hz snímkovací frekvencí a rozlišením Full HD+. Je skvěle čitelný, díky vysoké snímkovací frekvenci je pohyb krásně plynulý a i přestože barvami v prostředí HTC spíše šetří, i krásně barevný. Těšit se můžete i na sklo Corning Gorilla Glass Victus. Radost mohou zkazit větší rámečky i „brada“. V displeji se nachází průstřel se selfie kamerou s rozlišením 32 Mpx, čtečka je na boku.

HTC U23 Pro

A co jej pohání?

HTC pohání Snapdragon 7 Gen1 (4 nm), uložiště nabízí kapacitu 256 GB a RAM má 12 GB. Výbava je tedy slušná a pohyb v menu maximálně plynulý, i když výkonnější procesor by se nám určitě zamlouval více. Prostředí zajišťuje Android 13.

Baterie s kapacitou 4 600 podporuje 30W drátové nabíjení, 15W bezdrátové a dokonce i 5W reverzní bezdrátové nabíjení. Nechybí podpora 5G, NFC ani slot pro paměťové karty + 3,5mm jack. Ach, ta nostalgie!

Fotoaparáty vypadají slušně

Na zadní straně je hned čtveřice fotoaparátů, hlavní s rozlišením 108 Mpx se světelností f/1.7 nabízí OIS a PDAF. Nechybí ani 8Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát se světelností f/2.4 a záběrem 120˚, dostalo se i na 5Mpx makro fotoaparát a 2Mpx snímač pro zachycení hloubky ostrosti. Hlavní kamera zvládne i 4K video, selfie kamera jen Full HD. Na velký fototest si budete muset pár dnů počkat, ovšem pár ukázek tu pro vás máme již nyní.

HTC U23 Pro

Novinka se začne prodávat na konci měsíce za doporučenou cenu 13 490 Kč, což není málo. Zda si cenu dokáže obhájit, to podrobně rozebereme v připravované recenzi.

Technické parametry HTC U23 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce166,6 × 77,1 × 8,9 mm, 205 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejOLED, 6,7" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát108 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px
ChipsetQualcomm Snapdragon 7 Gen1,
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 13
Akumulátor4 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostčervenec 2023, 13 490 Kč
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Za 13.5k za mrtvé HTC které nevydá Update 😂 hodně štěstí.. To i mrtvé LG vydalo Update pro své smartphony..
Juraj Slezák
Juraj Slezák
Naposledy upraveno: 20. 7. 2023 07:16
a co maju seci s tymi bradami? riesi to niekto na tabletoch alebo notebokoch? nie. aj tak maju seci divne pomery stran displeja ze ked clovek pusti video tak je jedno ci tam je okraj alebo ne lebo tam bude cierny pruh (16:9) video. jedine Sony ako kto tak dodrzuje normu tych 21:9 , vsetko ostatne su hocijake paskvily.
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Naposledy upraveno: 20. 7. 2023 18:30
Můžu se zeptat, jak je to s rychlostí nabíjení? A dají se doinstalovat profesionální fotografické aplikace od Sony jako jsou na Sony Xperia I? Dà se propojit SD karta s vnitřním úložištěm tak jako to šlo na pradávné Sony Xperia L?
Výdrž asi bude opravdu skvělá, že?
Aha, jiný článek. Pardon.
Ben Ben
Ben Ben
Překvapivě dobře výbavené ale tak nějak OEM HTC fakt nevěřím už...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze