HTC se finančně stabilizuje: už neprodělává

25

HTC se poslední dobou potýká s finančními problémy, které se již delší dobu nelepšily. Nyní však po dlouhé době přichází tchajwanská společnost s dobrou zprávou, která dává naději na zlepšení do budoucna. V druhém čtvrtletí 2014 je totiž HTC v plusu a poprvé po dlouhé době tak neztrácí.

HTC se po dlouhodobých problémech dokázalo vzchopit a v druhém čtvrtletí 2014 se dostává do kladných čísel, alespoň co se výdělků týče. Společnost je tak snad po nějakém čase v klidu a nemusí se obávat toho, co se stane příští měsíc. HTC se tak snad blýská na lepší časy.

Za zlepšení tržeb určitě může také HTC One (M8)

Snad i díky nové řadě telefonů a jejich dobré podpoře se zákazníci vracejí k HTC a je to znát na finančních výsledcích. HTC plánovalo finanční obrat mezi 65 až 70 miliardami tchajwanských dolarů (1 tchajwanský dolar = cca 0,67 Kč), do kterého se společnost tak akorát vešla s obratem 65,06 miliard tchajwanských dolarů. V tomto období HTC vydělalo 2,76 miliardy tchajwanských dolarů před zdaněním. I když se výdělek nemusí zdát jako příliš velký, HTC musí být spokojeno, jelikož v první čtvrtině roku společnost ztratila 1,8 miliardy tchajwanských dolarů. Pomalu, ale jistě, se tak snad HTC začíná dařit a bude v tomto trendu pokračovat.

Zdroje: androidcentral.com, media.corporate-ir.net

Diskuze ke článku
Vladimir Woloďka Petija
Vladimir Woloďka Petija
Drzim palce HTC je stotisic krat lepsie ako samsung. To su dobre spravy!
.
asi tak nějak :)
Hon
Dokud nezačnou dělat pořádné fotaky a vyměnitelnou baterku nikdy se z toho nevyhrabou kdo to koupí je blázen,zlatej samsing+lg
Honza
Sorry.. Ale hodne lidem je vymenitelna baterka ukradena. V dobe vysokokapacitnich powerbank :D :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze