HTC Radar: střední třída s novými Windowsy

Druhým dnes představeným modelem od HTC s operačním systémem Windows Phone 7.5 je Radar. Zařadí se mezi levnější zařízení, ale i tak nabídne jednojádrový 1 GHz procesor, velký displej nebo možnost zaznamenávat HD video.

HTC Radar - oficiální fotografie

Radar je po funkční stránce o něco méně vybavený, než předchozí novinka Titan. Radar vsází na bílo-stříbrný vzhled a design, který je převzat z tabletu HTC Flyer. Přední stranu zaujímá 3,8 palcový dotykový displej se zobrazovací technologií Super LCD. Jednojádrový procesor pochází od výrobce Qualcomm s čipsetem Snapdragon pracujícím na frekvenci 1 GHz s 512 MB operační pamětí. Zadní strana nabídne fotoaparát s umírněnějším rozlišením než tomu je u novinky Titan - pouze 5 MPx. Nechybí automatické zaostřování nebo přisvětlovací dioda. Pokud tedy měl být model Radar chápán jako nástupce modelu Mozart, tak si ve fotoaparátu výrazně pohoršil. Videorekordér pořizuje nahrávky v rozlišení 720p, Full HD rozlišení je, asi kvůli jednojádrovému procesoru, nepřístupné. Datové technologie jsou ve znamení sítí 3G a zvláště pak HSDPA rychlosti 14,2 Mb/s.

HTC Radar je připraven i na videohovory. Umožní je přední videokamera o rozlišení 640 x 480 bodů. Z další výbavy můžeme jmenovat například samozřejmý GPS modul. Zklamáním může být pouze menší interní paměť o kapacitě 8 GB, kterou nelze rozšířit o paměťové karty. K novince výrobce připravil i množství zajímavého příslušenství, například stylovou kolébku ladící k designu HTC Radar.

HTC Radar - oficiální fotografie

HTC Radar se stejně jako model Titan začne v České republice prodávat během října. Startovací cena by podle agentury Bloomberg měla činit necelých 10 000 Kč s DPH.

Technické parametry HTC Radar

Kompletní specifikace
Konstrukce120,5 × 61,5 × 10,9 mm, 137 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 3,8" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 8,19 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémWindows Phone 7.5
Akumulátor1 520 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, 10 000 Kč
Diskuze ke článku
Miro
ako to bude z aktualizáciou pre staršie modely z wp7 budu dostupne aktualizácie na mango alebo je to len záležitosť nových modelov
Radek
No já a mnoho dalších máme Mango v mobilu tak asi měsíc.
Co se týče tohoto mobilu. Může mi někdo, prosím, vysvětlit jaký je jeho přínos? Vypadá skoro stejně jako současný Trophy, je jen bílý. Má stejné HW parametry je jen o milimetr slabší a má dokonce menší RAM. Jinak je to úplně stejný stroj, se stenou výbavou a hodně podobného vzhledu. Navíc všechny starší telefony nudou moct aktualizovat na aktuální verzi WP. TAk k čemu je tento přístroj?
Čekal jsem, že si HTC trošku pohraje s designem nebo vylepší HW parametry, třeba výtazněji zmenší přístroj, ale ono nic. Nechápu.
Robo0000100
Chcel som HTC 7 Mozart, ale radšej si počkám na Radar.
Boris
Mám takovou blbou otázku,ale pro mě docela důležitou,proč Windows neni v češtině? :?)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze