HTC používá v modelu One mikrofony od Nokie, hrozí zákaz prodeje

22

Společnost HTC čelí velmi závažnému problému. Zjistilo se, že ve svém vlajkovém modelu One používá stejný mikrofon, jako ve svých Lumiích Nokia.

Na tom by ještě nemuselo být nic špatného. Finský výrobce je však se společností ST Microelectronics domluvený, že nový dvoumembránový mikorofon může používat výhradně v telefonech řady Lumia. Vše odhalilo rozebrání telefonu, kde mikrofon v HTC One má totožné identifikační číslo, které má mikrofon v Lumii 720. Neoprávněný prodej této komponenty má na svědomí zřejmě přímo společnost ST Microelectronics, nicméně HTC jistě vědělo, co si kupuje a zda to může použít ve svých telefonech.

Nokia tedy již požádala u soudu v Amsterodamu o předběžné opatření proti dodávkách zmíněných mikrofonů pro HTC. Poměrně překvapivé je, že samo HTC ve svých propagačních materiálech láká na HDR mikrofon, avšak doopravdy jde o mikrofon vyvinutý Nokií. Otázkou zůstává, jak tento spor dopadne. Hrozí však, že by HTC muselo zastavit prodej již tak opožděného modelu One, který je pro tápajícího výrobce v letošním roce stěžejní.

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
fero
To je dobrý bordel ...
strejda Honza
..ať Nokii zaplatí a je to ok... :)
lukas
a ja jaj :-D HTC final countdown
mental.disease
vidím, ze na strategicky dolezity model bolo HTC pripravené. Najskôr odlozenie predaja, teraz toto :-(

Xperia Z zatiaľ začína ukrajovat zo 6 milióna predanych kusov a S4 to celé prekoná za mesiac.
Škoda, veru škoda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze