HTC One X+ oficiálně: 64 GB paměť a Android Jelly Bean

Dnes jsme se opět dočkali střídání na postu vlajkové lodě, tentokráte u HTC. Doprodávající se model One X brzy nahradí mírně vylepšený One X+, který se bude snažit nalákat na větší interní paměť, inovované prostředí a lepší výdrž baterie.

Uplynulo sotva půl roku od představení HTC One X a jeho dny slávy jsou sečteny. Jak jsme vás nedávno informovali, doprodává se a bude k dispozici jen v 16 GB variantě. Smutnit však nemusíme. Dnes HTC představilo nástupce One X+. I když slovo nástupce možná není nejvhodnější. Jde spíše o lehkou modernizaci při zachování vzhledu a velikosti displeje.

Karty netřeba

Jak vidíte na přiložených fotografiích, design je zcela shodný. Snad jedinou okamžitě viditelnou změnou, jsou červené prvky loga Beats na zadní straně. Ve stejném barevném odstínu je zvýrazněno také lemování fotoaparátu. Totožné jsou rozměry, hmotnost a dokonce i displej. Opět tu máme 4,7 palcový Super LCD 2 panel s rozlišením 1280 x 720 pixelů, který ale nově kryje Gorilla Glass 2. generace. Jinak jsou ale prvky výbavy veskrze totožné, a proto tyto údaje spíše procházíme ve stručnosti a porovnat se starším One X je můžete v tabulce níže.

HTC One X+ - oficiální fotografie

Přejděme ale raději k novinkám, které jistě každého potěší. Původní One X nenabízel paměťové karty a bohužel se nic nezměnilo ani v inovovaném modelu. Jenže už to tak nevadí. Proč? One X+ nabídne dvě paměťové verze – 32 GB a 64 GB. Druhá jmenované už bude pravděpodobně všem vyhovovat. Beze změny zůstala operační paměť RAM, opět tedy dostatečný 1 GB.

Připomeňte si: Recenze HTC One X – Velkolepá jednička

Srovnání: One X+ vs. One X

HTC One X+ HTC One X
rozměry 134,4 x 69,9 x 8,9 mm 134,4 x 69,9 x 8,9 mm
hmotnost 135 gramů 130 gramů
displej 4,7", 1280 x 720 px Super LCD 2 4,7", 1280 x 720 px Super LCD 2
procesor Tegra 3, 4 x 1,7 GHz Tegra 3, 4x 1,5 GHz
operační paměť RAM 1 GB 1 GB
interní paměť 32 / 64 GB 16 / 32 GB
paměťové karty ne ne
typ SIM karty microSIM microSIM
operační systém Android 4.1 Android 4.0 (4.1 koncem října)
baterie 2100 mAh 1800 mAh
rozlišení přední kamery 1,6 Mpx 1,3 Mpx

Plyn HTC sešláplo v případě procesoru. Opět se dočkáme čtyřjádrové Tegry 3, nicméně takt se o dvě desetinky navýšil a One X nabízí 1,7 GHz. O rychlost tedy nouze rozhodně nebude. K plynulosti prostředí přispěje i nový Android 4.1 Jelly Bean, který je méně náročný než předchozí verze. HTC také připravilo nové Sense, které tentokrát nazvalo jako 4+. V něm se dočkáte třeba podpory PlayStation her či inovované aplikace HTC Watch ve druhé verzi. Tu však u nás bohužel nevyužijeme. Novinkou bude možné si nastavit svůj účet Sense předem. Vyberete si tapetu, widgety i aplikace na svém počítači, pak účet zadáte do One X+ a vše už bude připravené k okamžitému použití.

Lepší baterie a ještě lepší snímky

HTC zřejmě nechtělo zůstat pozadu a už se také v rámci baterie dostalo nad magickou hranici dvou tisíc mAh, což jen vítáme, protože jednou ze slabin původního One X (například ve srovnání s konkurenčním Galaxy S III od Samsungu) byla právě slabá výdrž. One X+ konkrétně nabízí Li-Ion akumulátor s kapacitou 2100 mAh. Jak se to projeví na celkové výdrži? HTC slibuje až 6 hodin v provozu navíc. To nezní vůbec špatně, co myslíte?

Design byl doplněn o červené prvky

Výrobce i nadále pracuje na tom, abychom definitivně zapomněli na jeho nechvalně známé nekvalitní fotoaparáty. Už současný One X pořizuje vysoce kvalitní snímky a One X+ by na tom měl být zase o něco lépe. Na zádech sídlí 8 megapixelový fotoaparát s automatickým ostřením, LED diodou a světelností f/2.0. Počítejte se záznamem FullHD videa a pořizování portrétů přední kamerkou s rozlišením 1,6 megapixelu, což je také zlepšení. Původní One X totiž mělo přední kamerku s rozlišením "jen" 1,3 Mpx. S portréty souvisí i funkce Self Portrait, které detekuje lidskou tvář a polohu očí k docílení dobře vypadajícího snímku.

Mezi šikovné funkce rozhodně patří možnost pořídit až 99 snímků naráz a vybrat jen ty povedené. Během natáčení videa také budete moci pořizovat fotografie v maximálním rozlišení 6 megapixelů. Jak jsme si ověřili už na One X, je to opravdu použitelná a užitečná funkce.

Za pár týdnů v prodeji

Další funkce už jen heslovitě, neboť se shodují se starším modelem. Nechybí tak NFC, Bluetooth 4.0 či Wi-Fi s protokoly a/b/g/n. MicroUSB konektor podporuje funkci MHL a pomocí patřičného kabelu se z něj může stát HDMI konektor.

Velmi potěšující zprávou je, že se nové HTC One X+ začne ve Velké Británii prodávat zhruba v polovině října. V České republice by se měl objevit do konce roku. Cena zatím oznámena nebyla, ale zřejmě nebude o mnoho vyšší, než současná cena One X. Pozitivní zprávu má HTC i pro majitele modelů One X a One S. Oba modely by měly obdržet aktualizaci na Android 4.1 spolu s prostředím Sense 4+ krátce po uvedení One X+ na trh.

Technické parametry HTC One X+

Kompletní specifikace
Konstrukce134,4 × 69,9 × 8,9 mm, 135 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 2, 4,7" (720 × 1 280 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 280 px, 30 FPS
ChipsetnVidia Tegra 3+ T37, CPU: 4×1,7 GHz, GPU: ULP GeForce
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:56 hodin
Dostupnostříjen 2012, 15 000 Kč
Diskuze ke článku
Morous
Takto mělo vypadat už původní One X... :/
Martin
koupil jsem si one x a po nové aktualizaci baterka vydrží daleko víc než bývalá hd2 a udajne i nez byvaly sw u one x, přes noc mi ubylo 12% ... 8hodin = 12%? vychází to na 3 dny výdrže a to mi jela wifi....s větším používáním to typuju na 2 dny, což mi stačí bohatě...každopádně se těším na JB!
JHZ
JEŠTĚ JSTE ZAPOMNĚLI PŘIPSAT GORILA GLAS2 A POGUMOVÁNÌ PŘÍSTROJE. DÁLE MOŽNOST NECHAT TELEFON BĚŽET JEN NA PÁTÉM JÁDRU 1.3 GHZ. NA NĚMECKÝCH SERVERECH JE TO PODROBNĚJI.
UŽ SE NA NĚJ NEMOHU DOČKAT.
JHZ

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze