HTC One S možná dostane Android 4.2, ale je v tom háček

35

Ačkoliv ještě v únoru HTC slibovalo, že HTC One S a další smartphony této značky dostanou aktualizaci na Android 4.2.2 Jelly Bean a Sense 5.0, nedávno zklamalo majitele HTC One S s tím, že aktualizace pro jejich smartphone nebude. Podle serveru Android and Me však může být vše jinak a někteří majitelé HTC One S by se aktualizace přece jen dočkat mohli.

Zdroje, které cituje server Android and Me, tvrdí, že za zrušenou aktualizaci může fakt, že ve skutečnosti existují dvě verze HTC One S. Jedna verze je vybavena procesorem Qualcomm Snapdragon S4, verzi HTC One S C2 pohání starší procesor Qualcomm Snapdragon S3. HTC One S bylo prodáváno v Evropě, na Středním východě, v Severní a Jižní Americe. O něco levnější HTC One S C2 bylo naproti tomu určeno pro asijské a některé východoevropské trhy, včetně České republiky, kde se vesměs prodávala varianta právě s levnějším a méně úsporným procesorem.

HTC přehodnotilo rozhodnutí aktualizovat HTC One poté, co výrobce procesorů Qualcomm údajně ukončil softwarovou podporu Snapdragonu S3 a odmítl aktualizovat ovladače pro tento procesor tak, aby pracoval i s Androidem 4.2.2. HTC dostalo na výběr, buď finančně náročnou aktualizaci ovladačů zaplatit nebo zrušit aktualizaci pro obě varianty, aby nemátlo zákazníky tím, že někteří update dostanou a druzí nikoliv..

Tip: Recenze HTC One S – Pan vyvolený

HTC si však možná vybralo třetí cestu, alespoň pokud můžeme věřit tweetu z účtu @LlabTooFeR. Firma podle něj nakonec vydá aktualizaci pro HTC One postaveném na Snapdragonu S4. Většina uživatelů, kteří si koupili telefon oficiální cestou v České republice, a tedy se Snapdragonem S3, tak mají stále smůlu. Zatím ale nebylo nic oficiálně potvrzeno a HTC zatím neupřesnilo, zda se uživatelé One S dočkají aktualizace, a případně pro které verze telefonu bude nový Android určen. Na oficiální potvrzení si tak budeme muset počkat, pro některé však svitlo světélko naděje.

Technické parametry HTC One S

Kompletní specifikace
Konstrukce130,9 × 65 × 7,8 mm, 119,5 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4,3" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8260, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 225
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 650 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2012, 11 870 Kč

Zdroje: pocket-lint.com, androidandme.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Tomáš
Zaujimave.... no model za 500€ a podpora takmer nulova
Hadas
Přešel jsem z Nokie E66 na Galaxy S4 a je mi upřímně jedno, kolik dostanu aktualizací, hlavně když Google přestane vylepšovat obchod a všechny fungující aplikace.
JaroB
TAk toto je sila...najprv HTC ojebalo ľudí lebo nikomu nepovedali, že budú 2 verzie ale ešte mali tú drzosť tú verziu so starým chipsetom predávať za takú istú cenu ako s S4. A teraz toto ...no nedivým sa, že ľudia od HTC odchádzajú a sú v sračkách v akých sú.
Mal som už objednané Sko ale našťastie tu vyšiel článok o tom ojebe na nás klientov. Zmenil som našťastie objednávku na ONE X. Ale odvtedy mám o HTC svoj názor a zatiaľ sa nemení.
JaroB
Počúvaj, teba som tu čakal. Predstav si, že mám Zko a nemám nejak horší displej ako tvrdíš. Napíš niečo s čím máš vlastné skúsenosti a nevypisuj bludy prebrané od niekoho. Ale nato ty nemáš lebo ti ocko ešte neposunul svoj mobil.
A k tomu či zato môže alebo nie...ja nepíšem o tom kto zato môže ale to, že to tajili a museli nato prísť ľudia ktorý si ho za ťažké peniaze kúpili v domnení, že dostanú sľúbený telefón s S4. To je ojeb na kupujúcich.

Ak by Sony malo v špecifikáciách telefónu a displeja napísané - SONY IPS displej a dostal by som napr. TN od Sharpu tak by to bol ojeb ale nikde v špecifikáciách u SONY TOTO NIEJE. A VŽDY dostaneš to čo máš v špecifikáciách telefónu.

A ak ťa môžem poprosiť nereaguj na mňa lebo ma unavujú tvoje trápne detinské vyjadrenia a príspevky ničím nepodložené. Hlavne nie vlastnými skúsenosťami.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze