HTC Mini+ a HTC Fetch: telefon k telefonu a lokalizátor oficiálně

1

HTC oficiálně představilo a uvedlo dvojici funkčně zajímavých doplňků, které vypadají tak trochu zvláštně. Prvním z nich je HTC Mini+, které vypadá, jako by si spletlo dobu a HTC Fetch vypadá spíše jako ozdobná, bezúčelová klíčenka. V obou těchto zařízení však tkví přidaná hodnota, jen o jejich použitelnosti by se dalo polemizovat.

HTC Mini+

Pamatujete si na samotný začátek tohoto roku? V krátkém preview jsme Vám představili příslušenství s názvem HTC Mini, vzhledově a do jisté míry i funkčně zajímavý počin, který měl sloužit jako doplněk pro tehdy nejvýkonnější a u nás oficiálně nikdy neprodávané HTC Butterfly. HTC Mini+ je následovník, který však vypadá téměř stejně.

Opět tu před sebou máme kompletně monochromatický displej s úhlopříčkou 1,5 palce, OLED technologií a se 4 odstíny šedi s rozlišením 128 x 128 pixelů pod kterým trůní prostorná alfanumerická klávesnice. Z výbavy vyzdvihneme NFC, které slouží pro snadné a rychlé připojení k telefonu, Bluetooth ve verzi 2.1 a znovu oblíbený infraport.

HTC Mini+ jako telefon pro telefon.

A k čemu tedy vlastně HTC Mini+ slouží? HTC si je zřejmě vědomo, že ovládání velkých ,,pádel‘‘ není uživatelsky ta nejkomfortnější cesta, a proto chce nabízet malé subtilní zařízení jako doplňkové příslušenství, které v určitých chvílích dokáže dané zařízení zastoupit.

Pomocí HTC Mini+ tedy můžete přijímat hovory mezitím co na velkém telefonu sledujete internet, pouštíte si film a nebo hrajete hru, zvládá tedy multitasking. Dokáže Vás také informovat o příchozích událostech, například o došlé SMS zprávě nebo e-mailu. Díky přítomnosti infraportu využijete HTC Mini+ jako dálkový ovladač ke své televizi.

HTC Mini+ je celkem pohledné zařízení.

Další zajímavostí je možnost pomocí Mini+ dálkově ovládat fotoaparát kompatibilního telefonu. Laserové ukazovátko ocení především firemní klientela, stejně jako možnost ovládání PowerPointových prezentací. Rozměry zařízení jsou příjemných 118,7 × 39,8 × 7,15 mm. HTC Mini+ disponuje baterií o kapacitě (pouze) 320 mAh, která by měla zaručit 9 hodin hovoru nebo 95 hodin pohotovostní výdrže. Čas uvidí, jestli se jedná o reálné údaje nebo o údaje z laboratorních podmínek.

Co se týče propojení, HTC Mini+ je kompatibilní jen s pár telefony této taiwanské značky. Konkrétně se jedná o modely HTC One mini, HTC Butterfly S, HTC Desire 200 a HTC Desire 500. Cena je nastavena na poměrně příznivých 80 dolarů, čili něco málo přes 1 600 Kč. V České republice by se cena mohla pohybovat někde okolo 2 000 Kč včetně zahrnutých nákladů na dopravu a DPH. K dispozici bude pouze v metalicky stříbrné barvě, která imituje leštěný hliník.

Specifikace:

  • Rozměry: 118,7 × 39,8 × 7,15 mm
  • Displej: 128 × 128, OLED, monochromatický
  • Konektivita: Bluetooth 2.1, NFC, infraport
  • Baterie 320 mAh, 9 hodin hovoru, 95 hodin pohotovosti
  • Kompatibilita: HTC One mini, Butterfly s, Desire 200, Desire 500
  • Předpokládaná cena: 2 000 Kč
HTC Fetch a HTC Mini+ vedle sebe

HTC Fetch

HTC Fetch je malé čtvercové příslušenství o rozměrech konkrétně 29,35 × 29,35 × 9,3 mm. Jedná se tedy o velice skladné zařízení, které můžete připnout na klíče, k čemuž je vlastně díky dodávané karabince předem předurčeno. Nejedná se však pouze o okrasu, nabízí poměrně zajímavou přidanou hodnotu ve formě lokalizace kompatibilního telefonu.

HTC Fetch se bude hodit v případech, že často ztrácíte telefon. Hodit se bude hlavně, když telefon někam zapadne, dosah zařízení je totiž maximálně 15 metrů, ukradený telefon tedy pomocí HTC Fetch s největší pravděpodobností nenajdete (leda že by zloděj příliš nepospíchal).

Každopádně, v případě, že se telefon nachází v okruhu 15 metrů, tlačítkem na HTC Fetch zapříčiníte, že telefon na sebe upozorní zvukovým výstupem. Spojení s telefonem zprostředkovává Bluetooth ve verzi 4.0, proto je dosah omezen na již zmíněných 15 metrů (v závislosti na prostředí i méně). Zařízení bude dostupné v nestárnoucí černé barvě. V případě, že ztratíte jak telefon tak HTC Fetch, můžete se podívat online na mapě, kde se obě zařízení naposledy nacházela.

Pomocí otvoru a dodávaného kroužku je možné Fetch připevnit na klíče. Na zadní straně je viditelné tlačítko pro vyhledání telefonu.

O použitelnosti si můžete udělat obrázek sami, cena tohoto zařízení by se měla pohybovat okolo 50 dolarů, tedy v případě převedení na české koruny a přičtení DPH jsme na částce okolo 1 200 Kč. Kompatibilita je zaručena s HTC One mini, HTC Butterfly s, HTC Desire 200, HTC Desire 500, tedy totožně, jako v případě HTC Mini+.

Specifikace:

  • Rozměry: 29,35 × 29,35 × 9,3 mm
  • Displej: ne
  • Konektivita: Bluetooth 4.0
  • Dosah: 15 metrů
  • Kompatibilita: HTC One mini, Butterfly s, Desire 200, Desire 500
  • Předpokládaná cena: 1 200 Kč

Zdroje: androidcentral.com, engadget.com