HTC Flyer v redakci: ptejte se na vše co vás zajímá!

5

V naší redakci se již několik dní vyhřívá první tablet od HTC. Model Flyer se řadí mezi menší tablety a konkuruje tak přímo Samsungu Galaxy Tab. Nabídne 7 palcový displej, procesor taktovaný na 1,5 GHz a Android ve verzi 2.3. Dokáže i přes vysokou cenu zaujmout?

HTC Flyer - oficiální fotografie

Letošním rokem velmi pravděpodobně skončí naprostá a neotřesitelná nadvláda Applu na poli tabletů. Většina výrobců plánuje vlastní kousky a další přilétá právě v těchto dnech. Svůj první tablet na trh dostalo HTC a vkládá do modelu Flyer velké naděje. Relativně malý tablet nabídne 7 palcový displej s rozlišením 1024 x 600 pixelů. Menším zklamáním je na první pohled pouze jednojádrový procesor. Obavy však zahání taktování na 1,5 GHz, které rychlý chod bez problémů zajišťuje. Další otázky panovaly okolo zvolené verze operačního systému Android. Nejen na ně se pokusím již dnes odpovědět.

HTC Flyer se dodává s praktickým pozdrem

Postačí i jedna ruka

Jak jsem se již zmínil, patří HTC Flyer mezi menší tablety a pokud máte větší ruku, budete jej moci držet i v jedné ruce. Mnohem pohodlněji se však ovládá klasicky obouručně. V tom případě je jedno, zda jej držíte ve vertikální nebo horizontální poloze. Vždy je vše dosažitelné. Potěší příjemná hmotnost 420,8 gramů. Pro srovnání uvedu, že iPad 2 váží o dvě stě gramů více, ovšem nabídne větší displej. Hmotnost je podobná původnímu Samsungu Galaxy Tab, jehož hmotnost činí 380 gramů. Příjemně mne zatím překvapilo zpracování. HTC opět kombinuje chladivý kov a malé plastové části. Nic navíc nevrže a drží pěkně pohromadě.

Tablet Flyer nese typické designové rysy HTC

Android pro slabozraké

Pokud se ve světě mobilů a tabletů alespoň trochu orientujete, víte, že moderní tablety nabídnou Android ve verzi 3.0, který je připraven pro velké displeje. HTC však přišlo dříve a má v sobě „jen“ verzi 2.3 Gingerbread, kterou známe z mobilních telefonů. Nechybí ani nadstavba Sense. Jaký je výsledek? Zprvu šok, po několika dnech smeknutí nad prací vývojářů v HTC. Nicméně ne vše se povedlo. Například pohotovostní obrazovky působí skutečně obrovsky. Widget s notoricky známými hodinami zabírá takřka půlku displeje a jednotlivé ikonky mají kolem sebe spoustu nevyužitého místa. Jinde je však velký displej výhodou a díky HTC je i dobře využit. V hudebním přehrávači vidíte vlevo seznam skaldeb, vpravo přehrávanou skladbu s velkým náhledem. Podobně řešeno je více funkcí, což přináší větší komfort používání. Více se o tomto samozřejmě rozepíši v samotné recenzi.

Drobnůstky, co ihned zaujmou

Na závěr prvního pohledu jsem si nechal několik věciček, které mě na prvním tabletu od HTC opravdu oslovily, nebo příjemně potěšily. V prvé řadě jde o pouzdro. Tablet je velká věc s velkým displejem, který je náchylný na poničení. Je proto milé, že HTC přidává rovnou k tabletu i praktické kožené pouzdro se semišem uvnitř. K bílé variantě tabletu patří bílé pouzdro. Pěkně to vypadá, ale rychle se to špiní. Přímo na pouzdru je připevněno i pero, nebo chcete-li „magic-pen“. S jeho pomocí můžete snadno zapisovat poznámky, kreslit, vybarvovat. Bohužel funguje opravdu jen někde, což je velká škoda. Podrobněji se mu budu věnovat opět v recenzi. Velmi návykové je prohlížení internetu. Na sedmi palcích, s jemným rozlišením a plnou podporou flashe vám HTC Flyer snadno nahradí notebook.

Veškeré další informace se dočtete v podrobné recenzi, kterou pro vás chystáme. Jakou funkci máme vyzkoušet? Co by vás zajímalo? Máte-li jakékoliv dotazy ohledně tabletu HTC Flyer, ptejte se nás v diskuzi.

HTC Flyer – videopohled

Technické parametry HTC Flyer

Kompletní specifikace
Konstrukce195,4 × 122 × 13,2 mm, 420,8 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 7" (1 024 × 600 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 1 280 × 720 px
ChipsetCPU: 1×1,5 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostkvěten 2011, 16 500 Kč
Diskuze ke článku
David
Jak je to s hraním? Dočkáme se nějakých exkluzivních titulů nebo jen normálních androidních her? A také by mě zajímala cena. Děkuji.
peter
v konecnom dosledku z mojho pohladu rozmernejsi telefon....zbytocnost....
freeman
Tento tablet nikoho nezaujíma. Možno keby ho HTC dalo za 200 dolárov. Stručne povedané škoda času a peňazí.
diabolo
dáse z něho volat ano nebo ne

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze