HTC Desire C představen: multimediální oblázek s NFC

9

Po krátké odmlce se série Desire opět vrací na scénu, tentokrát v těle malého multimediálního přístroje Desire C, který HTC právě odhalilo. Nehledě na slabší procesor s taktem 600 MHz či 512 MB operační paměti přináší některé moderní funkce a služby včetně NFC, Beats Audio a operačního systému Android 4.0.

Z některých specifikací by se dalo vyvodit, že se přístroj řadí spíše do nejnižší třídy. Nenechte se však nechat napálit, v těle tohoto malého oblázku se skrývají nejmodernější technologie, díky kterým se může řadit spíše do nižší střední třídy.

Design se řídí pravidlem „v jednoduchosti je síla“ a nabízí uhlazené hrany a zaoblenou konstrukci, která se bude dobře držet i přenášet. Design navíc navazuje na poslední telefony řady One a drží se plně v tvarové linii HTC. S hmotností pouhých 98 gramů nezatíží ničí kapsu, nehledě na menší rozměry však na přední stranu dokázal výrobce nasoukat displej s úhlopříčkou 3,5 palců.

Všeho s mírou

Displej má bohužel slabé rozlišení 480 x 320 pixelů, takže při dané úhlopříčce už bude rastr viditelný. Méně náročným uživatelům však určitě postačí. V těle najdete také procesor Snapdragon S1, taktovaný na 600 MHz a operační paměť o velikosti 512 MB. Interní úložiště nabízí 4 GB, naštěstí se ale dá rozšířit prostřednictvím paměťových karet microSD.

Uživatele zajisté potěší operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich s nejnovější verzí nadstavby Sense 4.0, i když si nejsme jisti, nakolik plynulý chod můžeme s podobným hardwarem očekávat. Pokud se ale výrobci podaří vše dobře optimalizovat, může být i Desire C skvěle plynulý. Napříč celým systémem je integrováno také Beats Audio, které HTC využívá již prakticky ve všech svých modelech. Samozřejmostí jsou pak nastavitelné ekvalizéry pro vaši potřebu.

Něco navíc

Na zadní straně najdete fotoaparát s rozlišením 5 Mpx a možností natáčet VGA video, který využijete nejspíše jenom na momentky. Na druhou stranu překvapí přítomnost bezdrátové služby NFC, která půjde využívat při placení či nastavování parametrů přes dokupitelné tagy. Přístroj s NFC však bude o milimetr tlustší (kvůli anténě pod zadním krytem) a o pár gramů těžší.

HTC Desire C bude v České republice v prodeji od poloviny června za doporučenou koncovou cenu 4 499 korun, a to v bílé, červené a černé variantě. Model s NFC dorazí o něco později, konkrétně na podzim.

Technické parametry HTC Desire C

Kompletní specifikace
Konstrukce107,2 × 60,6 × 12 mm, 100 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,5" (480 × 320 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227A, CPU: 1×600 MHz, GPU: Adreno 200
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 230 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2012, 4 499 Kč

Zdroje: TZ HTC

Diskuze ke článku
Leon
Ten procesor teda nic moc...
Proto
Smutne degradovanie triedy Desire na lowend :( pre tento model by ako vysity sedel nazov Wildfire C a aj to by bolo na zvazenie... ( chybajuca prisvetlovacia dioda, chybajuce HD video, chybajuci aspon 800mhz cpu ... ) ale bude to mat turbo optimalizovanu verziu Android 4 schopnu bezat na 600mhz, vacsi displej s tym istym rozlisenim = menej detailov...a este beats logo...cize by tam malo by aj nejake male pseudo zlepsenie zvuku...hmm
Piiitr
A podle Samsungu nemůže běhat ICS na Galaxy S kvůli špatnému hardware :-D
Robbie
Procesor o taktu 800 MHz, přisvětlovací led-dioda, případné lepší rozlišení a býval by byl na světě telefon hoden nést název HTC One C...rovněž jako Wildfire třetí generace by neudělal ostudu :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze