HTC Butterfly S: další našlapaný motýl, který k nám nikdy nepřiletí

22

HTC dnes doma v Tchajwanu pořádalo tiskovou konferenci, na které mimo jiné představilo i zbrusu nový model Butterfly S. Stejně, jako ostatní příslušníci této řady se i tato novinka na našem trhu pravděpodobně nikdy neobjeví. I přesto si však zaslouží pozornost. Láká totiž nejen na fotoaparát s Ultrapixely, ale také na silnou baterii.

HTC Butterfly S bude nástupcem loňského high-endu Butterfly, který byl ve své době chvíli považován dokonce za neoficiálního krále nejvybavenějších mobilních telefonů. Nástupnický model přichází s celou řadou vylepšení, a to po všech stránkách.

Začneme však designem. Ten se opět drží zajímavého ladění černé na přední straně, a rudé barvy, která okupuje zadní kryt a také různé detaily jako například výdechy reproduktorů, senzorová tlačítka a podobně. Telefon je po vzoru svých předchůdců opět pořádný kus. Vlastně ještě před rokem bychom ho mohli nazvat tabletofonem či phabletem. Dnes již ale tloušťka 10,6 milimetrů, hmotnost 160 gramů a 5palcový displej charakterizují ty největší a nejvybavenější mobilní telefony napříč všemi značkami.

Nové HTC Butterfly S na živých fotografiích (Zdroj: engadget.com)

Pojďme se ale věnovat hardwaru. Zmiňovaný displej s úhlopříčkou 5 palců nabídne výborné rozlišení 1920 × 1080 pixelů. Technologie zobrazení nebyla upřesněna, nicméně můžeme předpokládat, že HTC opět vsadí na svůj osvědčený Super LCD panel. Displej tedy oproti loňsku žádná změna. Výrazně si ovšem polepšil procesor. Tchajwanci se totiž „pochlapili“, a servírují nám moderní SoC Snapdragon 600 se čtyřjádrovým procesorem s taktem1,9 GHz a silnou grafikou řady Adreno (stejný čipset používá například i model HTC One).

Co se týče pamětí, HTC Butterfly S dnes již spíše zklame vnitřním úložištěm s kapacitou 16 GB. Naštěstí nechybí obvyklý zachránce v podobě slotu pro paměťovou kartu. Operační paměť RAM naproti tomu nabyla na nekompromisní hodnotu 2 GB. Stejně jako u všech modelů od HTC, bude i k této novince zdarma zpřístupněno 25 GB v online úložišti Dropbox.

Velkou chloubou nového modelu bude baterie. Její opravdu nadprůměrná kapacita 3200 mAh zároveň vysvětluje na dnešní poměry i docela vysokou tloušťku, kterou jsme zmiňovali o dva odstavce výš. Reálná výdrž by se tak při běžném používání mohla dostat i nad dva dny, teoreticky možná i o něco více.

Oficiální HTC promo video

HTC Butterfly S od aktuální vlajkové lodi HTC One přebírá nejen všechen "ten křemík uvnitř", ale také další vychytávky. Řeč je například o tolik diskutovaném fotoaparátu s technologií Ultrapixelů a také propracovaných stereo reproduktorech BoomSound. Z pohledu softwaru je situace podobná. HTC Butterfly od svého staršího a slavnějšího sourozence okoukává jak operační systém Android 4.2, tak i prostředí Sense BlinkFeed, Zoe a všemi dalšími vymoženostmi.

Jak už jsme uvedli v úvodu dnešního preview, nově představené HTC Butterfly S se pravděpodobně do ČR a na starý kontinent vůbec nikdy nepodívá. I když to prozatím ještě nebylo potvrzeno. Jisté je jen to, že na domovském trhu v Tchajwanu se tamní zákazníci mohou těšit v průběhu července na tento bez diskuze opravdu našlapaný kousek za zhruba 766 dolarů, tedy v přepočtu necelých 15 tisíc korun.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
XXX
"10,6 milimetrů na šířku"

to je hrúbka nie šírka
LaBrie
Ze by bolo sklamanie 16 GB vnutornej pamate ked je aj slot na kartu? Na apky je to v pohode dost a na karte moze byt vsetko ostatne.
Concionator
Hudba v reklamě fakt dobrá! :oD Vzhled přístroje pro mne osobně nic moc, nijak mě to neoslovilo. Displej - opět pro mne - vypadá zbytečně veliký, prostředí líbivé a baterie hodně zajímavá (málo platné, k čemu je "mobil" bez výdrže!). Asi tento konkrétní kousek snadno oželím.
Tomáš
no teda HTC One vyzera ovela luxusnejšie a do tohto by som ani nešiel aj ked cena je nižšia ako pri Oneku :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze