HTC Butterfly 2 představeno: vodotěsné HTC One (M8) pro Japonsko

4

Dnes si kromě představení HTC One (M8) for Windows připravilo HTC ještě jedno překvapení. Tím je HTC Butterfly 2, což je vlastně japonská odnož HTC One (M8). V porovnání s námi známou verzí One (M8) nabídne Butterfly 2 například vyšší výkon, menší rozměry či zvýšenou odolnost.

Dnešek se nenese jenom v duchu HTC One (M8) for Windows, které je určené pouze pro amerického operátora Verizon, ale také v japonském stylu, jelikož bylo představeno HTC Butterfly 2. Jedná se prakticky o japonskou variantu HTC One (M8), která nemá tak exkluzivní konstrukci, ale nabídne o něco málo vyšší výkon a menší rozměry.

HTC Butterfly 2

Japonské One (M8)

V Japonsku telefon představil samotný výkonný ředitel HTC, Peter Chou. Podobnost s HTC One (M8) je nasnadě, jelikož Butterfly 2 z One (M8) vychází, akorát prošlo jistým faceliftem tak, aby se hodilo pro japonský trh a tamní kulturu. Najdeme zde tak „starý známý“ 5" FullHD displej, dvojici předních reproduktorů BoomSound a na zádech dvojici fotoaparátů, kde nastává jeden hlavní rozdíl oproti One (M8) – hlavní snímač na zádech má rozlišení 13 Mpx, oproti „ultrapixel“ snímačí na One (M8).

Snímky nového telefonu, včetně pouzdra Dot View

Uvnitř telefonu se Butterfly 2 dočkalo lehkého vylepšení a oproti One (M8) nabídne například o něco rychlejší verzi Snapdragonu 801, který má nyní frekvenci 2,5 GHz. Dále se o výkon postarají 2 GB operační paměti, 16 nebo 32 GB interní paměti a připojíte se i k sítím čtvrté generace. Velkou zajímavostí je certifikace IPx5 a IPx7, takže by telefon měl vydržet i vodní radovánky, déšť, či prach.

My se ho nejspíše nedočkáme

Těžko se v tuto chvíli soudí, zda se telefonu dočkáme i my. Momentálně je pro Evropany zajímavější novinkou HTC One (M8) for Windows, které zamíchá s trhem telefonů s Windows Phone, ale je bohužel dostupné pouze v prodejnách amerického operátora Verizon.

HTC Butterfly 2

Svoje Butterfly 2 už vlastně máme a jmenuje se HTC One (M8) a HTC by se asi nevyplatilo zařizovat jeho prodej i mimo Japonsko, pro které je Butterfly 2 určené. Telefon bude dostupný od druhého září za zatím neprozrazenou cenu.

Technické parametry HTC Butterfly 2

Kompletní specifikace
Konstrukce145,4 × 70,2 × 10 mm, 151 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx3
Displej?, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, CPU: 4×2,5 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostsrpen 2014, ?

Zdroje: theverge.com, blog.htc.com

Diskuze ke článku
Hug
Hezčí než evropská verze.
mental.disease
Inak aj taký LG Optimus G pre japonský trh bol vodotesný (IP57) s vymenitelnou batériou.

Holt iný kraj iný mrav.
Jakub Jílek
Jakub Jílek
Je dobře že po Sony se i ostatní dostávají do toho vzrůstajícího trendu vodotěsnosti... Snad to zůstane standardem

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze