HTC 10 si odnáší první úspěchy, testy odhalily skvělý fotoaparát

44

Teprve včera představené HTC 10 si odnáší první úspěch, a to hned za kvalitu fotoaparátu. 12megapixelový snímač s laserovým ostřením, optickou stabilizací obrazu a světelností f/1,8 si odnáší jednu z vrcholných pozic v testech DxOMark a dokazuje tak, že HTC si dalo s fotoaparátem opravdu záležet.

HTC se s fotoaparáty v posledních letech moc nedařilo. Jistě si vzpomenete na HTC One (M7), který nabídl pouze 4,1megapixelový fotoaparát, ale zato s technologií UltraPixel, která měla zajistit absorpci více světla a tím méně šumu a pomoci tak s focením za špatných světelných podmínek. Tento pokus ale nebyl hodnocen úplně kladně a megapixely zkrátka chyběly. HTC ale trvalo na svém a i do dalšího modelu One (M8) implementovalo podobný snímač, a k tomu pro jistotu i druhý, který sloužil jako měřič hloubky ostrosti. Ani to ale nepřineslo kýžený úspěch. HTC to další rok již nezkoušelo ani s 3D efekty a ani s UltraPixely a rozhodlo se v modelu One M9 vsadit na jistotu, která byla již podstatně přesvědčivější, ale stále mu do naprosté špičky něco chybělo.

TIP: HTC 10 představeno: vykřesaná naděje s nekompromisní výbavou

HTC 10

TIP: Srovnání: HTC 10 vs. One M9, One M8 a One (M7)

HTC logicky věnovalo fotoaparátu v dalším vlajkovém modelu HTC 10 mnohem více času a úsilí. Nejen kvůli předešlým záporným ohlasům na fotoaparát, ale také kvůli své neslavné pozici na nynějším trhu. Do novinky se tak dostal špičkový snímač s 12 milióny UltraPixelů, a velikostí pixelu 1,55 mikrometrů. Nechybí mu optická stabilizace obrazu, laserové ostření a dvojitý LED blesk, což zní slibně. Nakonec se HTC přeci jen podařilo zabodovat a to v testech DxOMark.

HTC 10
Výsledky HTC 10 z testu DxOMark

V testech se ukazuje, že HTC 10 boduje nejen v pořízených snímcích ale i ve videích. V obou případech fotoaparát skvěle vyvážil expozici i barvy. U statických fotografií fungovalo ostření bez zaváhání, bylo rychlé a přesné i za špatných světelných podmínek. U videí to bylo o něco horší, ale stále se jedná o skvělé výsledky. HTC 10 si za kvalitu fotografií odneslo skóre 88 bodů a 86 bodů za kvality videa. Jediný, kdo ho v testech prozatím překonal je Samsung s modelem Galaxy S7 edge, který si v obou případech odnesl 88 bodů.

Technické parametry HTC 10

Kompletní specifikace
Konstrukce145,9 × 71,9 × 9 mm, 161 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx3
DisplejSuper LCD 5, 5,2" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 820 MSM8996, CPU: 4×2,2 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 450 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:18 hodin
Dostupnostříjen 2016,

Zdroje: slashgear.com, dxomark.com

Diskuze ke článku
Redmarx
Takze je to jasny, letosni sampion je preci jen HTC 10. Šamšunk se muze jit klouzat.
Xwert Is
Xwert Is
Som zvedavý na recenziu
blue.sun
DxO mark už mnohokrát vyhlásil nějaký foťák za špičku a na fotky z něj se přitom nedalo koukat (mávám na Sony)... Nic není průkaznějšího, než reálné fotky a ty jaksi... nejsou.
Xzeit
Remarx ty jsi exot. Uvidíme jaké budou výsledky fotografií za různých podmínek.. (šero, tma, den). Htc vypadá slibně ale. Samsung má navíc lepší displej umožňující always on, IP68, bezdrátové nabíjení..... Škoda že to nemá i HTC, bylo by z čeho vybírat.... Takhle můžu klidně spát, že jsem se SGS7 neudělal za ty prachy chybu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze