HP údajně představí tři nové tablety: obrázky a specifikace

4

HP je jednou z těch společností, která nabízí produkty od tiskáren, přes monitory až po tablety. Nově by se na trh, během několika příštích týdnů, měly dostat tři nové modely řady tabletů HP, z čeho dva by měly být tablety s názvem Slate.

Na internet se nově dostaly informace o třech chystaných tabletech, které by HP mělo představit v nadcházejících týdnech. Mezi nimi jsou dva 10palcové a jeden 8palcový model. Celkově budou obsazovat segment tabletů za přibližně 8 až 10 tisíc korun, ale za svojí cenu nenabídnou příliš lákavou výbavu.

HP Slate 10 Plus

Nejdražší z trojice nadcházejících tabletů bude vycházet z modelu HP Slate 10 HD. Nabídne, jak se dá z názvu vyvodit, 10palcový IPS displej s rozlišením 1 280 × 800 pixelů, 4jádrový čipset HiSilicon Balong V9R1 na frekvenci 1,5 GHz a pouze 1 GB RAM. Zajímavostí je přítomnost LTE modulu. K dispozici je i dvojice fotoaparátů – zadní dostal 3 Mpix a přední pouze VGA rozlišení. Slate 10 Plus poběží na systému Android 4.4.2 a bude dostupný za cenu 430 dolarů, tedy přibližně 10 400 korun včetně DPH.

Snímky HP Slate 10 Plus

HP Slate 8 Plus

Prakticky stejný model jako HP Slate 10 Plus. Má nabídnout stejnou výbavu, ale nejspíše nedostane LTE konektivitu, jelikož prý obsahuje pouze 3G modem. Jediný rozdíl má být ve velikosti displeje, která činí 8 palců. Dokonce i rozlišení zůstane stejné. Cena se bude údajně pohybovat kolem 400 dolarů, tedy přibližně 9 700 korun včetně DPH.

Snímky HP Slate 8 Plus

HP 10 Plus

Poslední a nejlevnější z trojice nových tabletů. Nabídne 10palcový IPS displej s rozlišením 1 920 × 1 200 pixelů. Pohánět ho bude blíže nespecifikovaný čtyřjádrový ARM čispet na frekvenci 1 GHz. Zajímavé je, že dostane dvojnásobek operační paměti oproti svým dražším konkurentům, takže bude pracovat s 2 GB RAM. Tablet nabídne dva fotoaparáty o rozlišení 5 Mpix (zadní strana), respektive 2 Mpix (strana přední). Tento model bude dostupný pouze ve Wi-Fi variantě. Cena by se měla pohybovat kolem 320 dolarů, tedy přibližně 7 700 korun včetně DPH.

Snímky HP 10 Plus

Zdroje: androidcommunity.com, mobilegeeks.de, mobilegeeks.de, mobilegeeks.de

Diskuze ke článku
Slavo Dzuričko
Slavo Dzuričko
skvely dizajn .. prvý ako neaky memo pad .. druhy ako zvačšene htc one .. tretie ako stašsi galaxy tab 2 S5110 či ako 10 palcovy .. kreativny dizajnéri toto (y)
loukas
Design pěkný, ale to je tak vše. Za tu cenu výbava moc neodpovídá. Slabý foťák (ale tak je to u většiny tabletů) a procesor také není bůh ví co. Řekl bych, že takový LG G Pad 8.3 se vyplatí víc.
Mo
Nejlevnější má skoro nejlepší specifikace - fotoaparát a displej !

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze