HP Pavilion 10z: novinka s procesorem AMD Mullins jde do prodeje

3

Jeden z prvních notebooků s procesorem AMD Mullins je právě v prodeji. Jedná se o HP Pavilion 10z, jenž je poměrně malý, 10palcový displej je jeho hlavní devízou a pohání jej AMD E1 Micro-6200T. Bohužel zatím není dostupný u nás.

Řada procesorů AMD Mullins se vyznačuje nízkou spotřebou a nízkou cenou, ovšem to vše za cenu nízkého výkonu, což je celkem pochopitelné. Jejich použití je především tam, kde se nachází procesory Intel Bay Trail, jelikož ty jsou jeho hlavní konkurence. Intel a AMD mají zhruba stejný výpočetní výkon, ale graficky vítězí AMD. Procesor AMD E1 Micro-6200T nabídne dvě jádra o taktu 1,4 GHz a grafický akcelerátor AMD Radeon R2 o taktu 300 MHz. Čip má spotřebu 3,95W TDP.

Oficiální fotografie

HP bohužel osadilo do počítače poměrně malou 24Wh baterii, takže výdrž bude velmi špatná, sama společnost předpokládá jen 4hodinovou výdrž na nabití. Ostatní specifikace zahrnují 2 GB RAM, 500GB pevný disk, 1× USB 3.0, 1× USB 2.0, HDMI, ethernetový kontektor RJ-45 a jack 3,5 mm. Samozřejmostí je i čtečka SD karet a stereo reproduktory. Notebook má 10,1" displej s rozlišením 1 366 × 768 pixelů, který je dotykový. Jeho cena startuje na 250 dolarech, což je po přepočtu cca 6 164 Kč s DPH.

Zdroje: liliputing.com, shopping.hp

Diskuze ke článku
Terenc
To je demence takhle to zprasit malou baterkou malý ntb má být především mobilní takhle bude akorát člověk tahat ještě adaptér a chodit od zásuvky k zásuvce, taky tam mohli dát místo klasického disku klidně menší SSD ten disk z toho udělá pomalou lemru.
Alešák
Když si koupím pět let starý noťas, tak budu mít ty samé parametry včetně výdrže ještě za poloviční cenu. Co tím chtěl básník říci?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze