HP má nejmenší laserové tiskárny na světě. Ovládat je lze i z mobilu

2
HP má nejmenší laserové tiskárny na světě. Ovládat je lze i z mobilu
  • HP LaserJet Pro M15 a M28 jsou nejmenší laserové tiskárny na světě ve své třídě
  • Byly navrženy, aby se vešly kamkoli
  • Tisknout, skenovat i objednávat nové tonery můžete prostřednictvím aplikace HP Smart App

HP představilo své nejmenší, ale současně také nejlevnější laserové tiskárny LaserJet Pro M15 a M28. V případě M28 se jedná o multifunkci, která kromě tisku zvládne i kopírování a skenování. Nová řada tiskáren staví na hlavu zažitou představu, že laserové tiskárny musí být velké nevzhledné krabice. Naopak byly navrženy tak, aby splňovaly požadavky domácností a malých firem na co nejrychlejší tisk, ale zároveň, aby se vešly i do minimálního prostoru.

Obě tiskárny jsou menší o 30 procent než předchozí generace. Menší M15 má rozměry pouhých 160,2 × 190,5 × 345,44 milimetrů. Je tak vysoká jako přibližně průměrný mobilní telefon či propisovací tužka. I přes své kompaktní rozměry jsou však obě tiskárny dostatečně výkonné. Dokážou vytisknout až 18/19 stran za minutu a díky technologii HP Auto-on/Auto-Off automaticky šetří energii, což ocení nejen firemní zákazníci.

HP LaserJet Pro M28w
HP LaserJet Pro M28w

„Malé firmy nebyly nikdy silnější než dnes. Hledají přitom menší, více na design orientované produkty, které zaberou méně místa a přitom fungují, jak mají,“ řekl Premal Kazi, Head of Home Business/Micro Solutions, HP Inc. „Naší novou modelovou řadu LaserJet Pro jsme navrhli s důrazem na jednoduchost použití, velikost a cenovou dostupnost, aby se naši zákazníci mohli soustředit na své podnikání, ať už je to v domácí kanceláři, sdíleném pracovním prostoru nebo na cestách,“ dodává.

Tiskněte přímo z mobilu

Zejména na cestách oceníte možnost ovládání tiskáren nejen ze stolního počítače nebo notebooku, ale i z tabletu či mobilního telefonu. Obě tiskárny podporují Google Cloud Print a Apple AirPrint a disponují funkcí Wi-Fi Direct. Prostřednictvím aplikace HP Smart App můžete nejen jednoduše tisknout, ale i například skenovat obchodní dokumenty nebo dokonce objednat nové tonery. S tím posledním nicméně můžete počkat. Tiskárny přichází k zákazníkovi již s předinstalovanými tonery, takže jsou připraveny tisknout hned po vybalení z krabice.

Nové řady tiskáren HP LaserJet Pro M15 a M28 budou v České republice dostupné od dubna 2018. Model M15a bude stát 1 899 Kč. Model M15w s podporou Wi-Fi pak vyjde na 2 199 Kč. V případě multifunkcí jsou ceny 2 699 Kč za M28a a 2 999 Kč za M28w.

Stáhnout HP Smart

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: tisková zpráva, slashgear.com